Teatrul Regina Maria își pregătește în aceste zile o serie de spectacole lectură care ilustrează piesele de teatru câștigătoare ale Concursului de creație dramatică, ediția 2020. Acestea vor fi filmate și transmise online pe parcursul acestui an, pentru a veni în întâmpinarea publicului  iubitor de teatru, care nu are acces în sala de spectacole din pricina evoluției pandemiei Covid-19.

„În ultimele câteva săptămâni am gândit, ne-am jucat și ne-am reinventat, reușind să dăm naștere unor personaje și situații care mai de care mai captivante, în cea mai recentă producție a Teatrului Regina Maria, o comedie neagră contemporană năucitoare: Moștenirea Norocului. Premiera a avut loc la Sala Mare, fără public din păcate”, transmit reprezentanții teatrului pe paginile de socializare, menționând, totodată, că reprezentațiile programate la finele lunii noiembrie sunt suspendate. Spectatorii fideli, care și-au manifestat intenția de a viziona spectacolele lunii noiembrie, rezervându-și bilete, au fost răsplătiți în această lună cu spectacole online, programate special pentru ei, iar teatrul are în pregătire o serie de noi surprize. Astfel, actorii trupei Iosif Vulcan transpun în scenă, sub forma unor spectacole lectură, piesele de teatru câștigătoare ale „Concursului de creație dramatică”, ediția 2020, iar aceste producții sunt filmate și vor fi transmise online.
Publicul va putea viziona: „Bohemian virus rhapsody”, de Edith Negulici, un monolog comico-tragic, care sugerează singurătatea și, implicit, vulnerabilitatea condiției umane pe timp de criză colectivă, în contextul pandemiei Covid-19. Regia artistică și interpretarea sunt semnate de actrița Denisa Vlad, iar scenografia de Oana Cernea. Un alt spectacol în pregătire este  „Preludiu cu fugă…”, de Ion Bogdan Martin, un text despre „începuturi”, sub toate formele acestora, puse abil într-un melanj abstract. Din distribuție fac parte actorii: Ciprian Ciuciu, George Dometi și Angela Tanko, regia este semnată de Emil Sauciuc, iar scenografia creată de Oana Cernea. „Ipotetic”, de Laurențiu Budău, este un text care explorează, îmbinând absurdul cu comicul, limitele umane atunci când apare provocarea de a ne depăși condiția; marile dorințe sunt ideale doar atât timp cât rămân la nivel de ipoteză, realizarea lor implică mult prea mult disconfort. Vor interpreta actorii Lucia Rogoz, Anca Sigmirean și Pavel Sîrghi, regia Emil Sauciuc, scenografia Oana Cernea. Un alt spectacol lectură va fi „Lasă-mi aripile!”, de Dona Alba, un text care ne invită să deschidem ochii larg și să reflectăm asupra unor subiecte tabu pentru societatea românească. Din distribuție fac parte actorii Anda Tămășanu, Andrian Locovei, Maria Teișanu și doi copii extraordinari: Rebeca Rusu și Filip Ionescu. Regia este semnată de Alexandru Rusu, iar scenografia, de Oana Cernea. De asemenea, se lucrează la „Zâmbetul lui Kouros”, de Ovidiu Adrian Cioclov, o piesă care are ca ingrediente principale nostalgia și umanitatea, dar explorează și reversul medaliei: egoismul, dorința fiecăruia dintre noi de a fi irepetabil. Interpretează actorul Petre Ghimbășan, ghidat de viziunea regizorală a lui Emil Sauciuc și de cea scenografică a Oanei Cernea.
Programul transmisiunilor online va fi făcut public în curând.