Sala de Consiliu a Bibliotecii Judeţene Gheorghe Şincai a găzduit luni dimineaţa Simpozionul Naţional ,,Biblioteca - liantul cultural al comunității’’, organizat de Bibliotecă în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea.

Aşa cum transmit organizatorii, lucrările prezentate au pus în valoare parteneriatele de succes  realizate de bibliotecă cu diferite instituții, asociații și fundații, facilitând schimbul de opinii și experiențe, promovând dialogul intercultural.

Înscrierea participanților (studenți, profesori, bibliotecari, muzeografi, pensionari, colaboratori ai bibliotecii și iubitori de carte), din Oradea și județul Bihor, din Cluj, Mureș, Argeș, București,  s-a realizat on-line, prin completarea formularului de înscriere, fiecare având posibilitatea de a prezenta lucrarea în mod direct sau indirect. Cele peste 60 de lucrări cuprind aspecte practice și teoretice din activitate, constând în referate, eseuri, proiecte tematice, proiecte educaționale, creații proprii, colaborări instituționale. Toate lucrările vor fi incluse într-un volum.
Simpozionul a dat startul Săptămânii cărţii, lecturii şi bibliotecii, care cuprinde şi alte evenimente. Astfel, marţi, 20 septembrie, va avea loc o dezbatere cu tema: Sunt mai interesante cărţile decât filmele? În data de 21 septembrie are loc Caravana Poveştilor, iar în 22 septembrie va avea loc Şcoala de maniere elegante pentru copii - Bon Ton. Tot în 22 septembrie va avea loc activitatea intitulată „Mami, de ce plâng stelele?”, în care se vor prezenta curiozităţi despre planete.

În 23 septembrie se va organiza un concurs de cultură generală pentru liceeni, iar în 24 septembrie un Turneu de şah şi activitatea Cine sunt cercetaşii?.