O nouă premieră care se va juca cu casa închisă. Teatrul Regina Maria anunță premiera spectacolului „Undeva, Cândva” de John Cariani, traducerea și adaptarea de Ándi Gherghe și Adi Iclenzan, în regia lui Ándi Gherghe.

Premiera se va juca cu casa închisă, sâmbătă, 23 martie, de la ora 19.00, la Sala Transilvania.

Textul a fost dezvoltat în anul 2002 în cadrul Cape Cod Theatre Project, având premiera mondială în anul 2004, la Portland Stage Company (statul Maine), fiind până în prezent unul dintre cele mai montate texte în producțiile teatrale din liceele din Statele Unite ale Americii.

Textul panoramează un loc care nu există pe hartă. O localitate mică, cu oameni ca peste tot. Aici găsim un grup de locuitori care aproape că formează o comunitate, dar nu chiar. Ca peste tot, unii se cunosc între ei, alții nu prea. Într-un astfel de loc izolat, îndepărtat, parcă undeva la capătul lumii, obișnuitul este zdruncinat de sentimentele oamenilor care se dezlănțuie și ies la suprafață, se manifestă sub forma unei căutări neîncetate pentru nevoia acută de apropiere, de apartenență. O năzuință care izvorăște și se alimentează din iubirea, melancolia, singurătatea sau speranța acestora. Un ansamblu de povești despre atașamentul, suferința și dezamăgirea pe care le resimțim în interacțiunile cu ceilalți, în tentativele noastre de a fi împreună.

John Cariani este actor și autor dramatic. După absolvirea Colegiului Amherst, și-a petrecut următorii trei ani la acum defunctul teatru StageWest din Springfield (statul Massachusetts) în cadrul unui internship de actorie. S-a mutat apoi la New York, unde a jucat în mai multe spectacole, filme și producții de eleviziune.
În 2004 a debutat pe Broadway, în musicalul „Scripcarul pe acoperiş”, în rolul lui Motel, pentru care a primit și o nominalizare la Premiile Tony.

Direcția de scenă a spectacolului este semnată de Ándi Gherghe, regizor, actor al Teatrului Național din Târgu Mureș - Compania „Liviu Rebreanu”, autor dramatic și manager cultural. În Oradea a mai montat spectacolele „Poveste din Transilvania”, „Vă plac bananele, tovarăși?” și „Social Acceptabil”, toate cele trei la Studio Act.

Scenografia este realizat de Oana Cernea, scenografă a Teatrului Regina Maria încă din 2004, care a lucrat atât cu trupa „Iosif Vulcan”, cât și cu trupa Arcadia.

Lighting designul este semnat de Cristian Niculescu, care la bază este actor, urmând Masterul de Lighting Design, Sound Design și Multimedia din cadrul Univeristății Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”. A lucrat cu regizori precum Radu Afrim, Theodor-Cristian Popescu, Alexandru Dabija sau Răzvan Mazilu.

Din distribuție fac parte actorii Carina Bunea, David Constantinescu, Georgia Căprărin, Alin Stanciu, Anca Sigmirean, Mihaela Gherdan, Șerban Borda, Adela Lazăr, Pavel Sîrghi, Sebastian Lupu, Alexandru Rusu, Corina Cernea, Sorin Ionescu, Denisa Irina Vlad, George Dometi, Ioana Dragoș Gajdó și Eugen Neag. Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 14 ani.

Următoarele reprezentații vor avea loc pe 31 martie, 22 și 23 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Transilvania.