Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural a pregătit pentru publicul iubitor de fotografie, în parteneriat cu Asociația Internațională Euro Foto Art (AIEFA), o nouă expoziție de artă fotografică.

Astfel, sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” (Corp B, etaj I), din cadrul Palatului Princiar, vor găzdui, începând cu 20 februarie 2020, expoziția personală retrospectivă intitulată FotoSapiens „O călătorie fără sfârșit”, a artistului fotograf Cornel Gingărașu din Galați. Reputatul artist fotograf gălățean expune, pentru prima dată în Oradea, 72 de fotografii realizate într-o abordare artistică deosebită. Cornel Gingărașu este editor şi coordonator al revistei de fotografie, cultură și arte vizuale Sud-Est Forum „De obicei, o mărturie ȋncepe cu începutul în fotografie, prima amintire se luminează legat de cutiuţele magice, cu pârghii lucioase şi sticle misterioase, acele camere foto-jucării minunate… atunci îţi intră fotografia în viaţă…  dar, de fapt, această pasiune a început pentru mine atunci când am înteles că fotografia este mai mult decât imagine, este căutarea substanţei intelectuale”, afirmă artistul fotograf expozant. „Facem niște ferestre noi şi iniţiem o nouă formă de dialog - cel vizual. Ideea de a descrie o realitate, în timp ce o nuanțează cu o notă de umor, dramă, melancolie sau fantastic, cu zbor, femei frumoase, peisaje, nori, vise nesfârşite care duc la un proces de dezvoltare a imaginii cu o multitudine de variabile care afectează imaginea finală. Acestea sunt comentariile poetice făcute de aparatul foto, trasate în meșteșugul artistic, la sfârşit fiind imaginea/obiectul final, tangibil, care este echivalent cu liniile ca într-o poezie, care însă vorbesc ȋn volume și exprimă o atracție intangibilă pentru privitor. În această eră a imaginilor afişate pe un ecran de computer sau telefon, cum sunt marea majoritate a imaginilor fotografice consumate în fiecare zi, aspectul compoziţional ca obiect de artă este primordial ...”, mai precizează artistul fotograf Cornel Gingărașu din Galați. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 20 februarie, de la ora 16.00. Momentele muzicale vor fi susținute de către elevii Liceului de Arte din Oradea.

Înaintea vernisajului, de la ora 15.30, artistul fotograf Ștefan Tóth va prezenta fotografiile expuse într-un tur de orizont. Expoziția artistului fotograf Cornel Gingărașul are şi o componentă caritabilă. În premieră absolută, fotografiile pot fi cumpărate. Din sumele adunate, Asociația Euro Foto Art intenționează să acopere cheltuielile de organizare a expoziției și să cumpere scaune pentru Galeria Euro Foto Art, Centru Expozițional FIAP. Informații suplimentare: eurofotoart@gmail.com, telefon 0741/ 212111.

Expoziția va rămâne la dispoziția publicului vizitator până pe data de 12 martie 2020.