Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural a pregătit pentru publicul iubitor de fotografie, în parteneriat cu Asociația Internațională Euro Foto Art, o nouă expoziție de artă fotografică. Astfel, sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică Ștefan Tóth István (Corp B, etaj I), din cadrul Muzeului, vor găzdui, de la începutul lunii august 2019, expoziția unui reputat artist fotograf din Târgu Secuiesc.

Fotografiile expuse au fost realizate recent de către artistul fotograf Nagy Lajos EFIAP/d3, MPSA2 cu ocazia unei deplasări efectuate în Mongolia Interioară din China. Artistul fotograf se numărără printre cei 15 artiști fotografi de top ai Lumii, având printre altele și cea mai mare distincție FIAP din lume. Artistul a fost atras de fotografie de mic copil. „Primul aparat foto l-am primit în 1957 din Ungaria, un camera bachelit form 6/ 9-Utitars. Fotografierea a devenit la început un hobby al meu în anul 1961, când am învăţat partea tehnică, adică modalităţi de a procesa fotografiile şi tot ce ţine de munca de laborator. Fiind pasionat de artele vizuale, am studiat artele plastice şi arta fotografică, stilurile fotografice, compoziţie etc. Am început să particip la concursuri naţionale şi internaţionale de fotografie începând cu anii ’80, iar în prezent am peste 20.000 de acceptări şi peste 2.000 de premii la saloanele naţionale şi internaţionale de artă fotografică” afirmă artistul fotograf. Pentru meritele sale internaționale Federația Internațională de Artă Fotografică a răsplătit activitatea reputatului artist fotograf cu cea mai mare distincție EFIAP/d3 iar Photographic Society of America cu titlul de Maistru PSA. Este membru al unor organizaţii renumite ca AAFR (Asociaţia Artiştilor Fotografi din România) din anul 1986,  MFVSZ (Magyar Fotoművészek Világszövetsége-Hungary) din anul 2002, PSA (Photographic Society of America) din 2003, DVF (Deutsche Verband fuer Fotografie-Germany) din 2005 şi GPU (Global Photographic Union) din 2008, iar din 2015 ISF (Images sans Frontiere-Franţa), RPS (Royal Photographic Society-Anglia) și în PSS (Photographic Society of Singapore) este membru cu distincția de medalie de aur.  Din lucrările sale au fost organizate peste 80 de expoziţii personale de artă fotografică în România, Ungaria, Italia şi alte ţări din Europa. Primul lui album fotografic a fost publicat în anul 2000 sub titlul Impressions, iar al doilea în anul 2017 sub titlul „Aşchii de imagini din Curbura Carpaţilor”. Pentru activitatea sa, în anii 2010 şi 2011 AAFR i-a acordat titlul Fotograful Anului, iar MFVSZ din Ungaria același titlul în anii 2014, 2015 si 2016. În anul 2018 i-a fost decernat titlul „Artist Emerit” (Életműdíj).

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 08 august 2019, ora 17:00, la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe. Lucrările vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi oferite de artiștii  formației Duo Varadiensis Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă).

Expoziția, intitulată Impresii din Mongolia Interioară, va rămâne la dispoziția publicului vizitator până pe data de 03 septembrie 2019, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00 - 18:00.