Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal - organizează, în colaborare cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, o nouă activitate de educație muzeală: Micii ghizi ai Muzeelor Memoriale „Aurel Lazăr”, „Iosif Vulcan” și „Ady Endre”.

Programul se adresează elevilor și tinerilor și se va desfășura pe parcursul a două săptămâni, astfel: modulul I este unul de pregătire a micilor ghizi, copiii și tinerii vor fi informați, vor fi pregătiți să-i descopere pe cei care au dat numele acestor muzee, precum și istoria acestora. Participanții vor fi instruiți, se vor lua notițe și se va pregăti materialul pe care îl vor prezenta părinților, bunicilor și prietenilor.

La Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”, atelierul se va desfășura pe parcursul a două săptămâni, de marți până vineri, 20-30 iunie, între orele 10.00-13.00; la Muzeul Memorial „Iosif Vulcan”, atelierul se va desfășura pe parcursul a două săptămâni, de marți până vineri, 4-15 iulie, între orele 10.00-13.00; la Muzeul Memorial „Ady Endre”, atelierul se va desfășura pe parcursul a două săptămâni, de marți până vineri, 24 iulie-5 august, între orele 10.00-13.00. Copiii și tinerii vor trebui să aibă la ei caiete și pixuri pentru a lua notițe, necesare pregătirii ghidajului.

Modulul II se va desfășura într-o singură zi, respectiv în ziua de sâmbătă, 30 iunie 2023 (Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”); sâmbătă, 15 iulie (Muzeul Memorial „Iosif Vulcan”); sâmbătă, 5 august (Muzeul Memorial „Ady Endre”). În aceste zile, de la orele 12.00, se vor face ghidajele de către participanți, iar la final, aceștia vor primi diplome de mici ghizi muzeografi.

Taxa întregului program este de 100 lei copil/tânăr, la fiecare muzeu. Informații suplimentare și înscrieri: tel. 0742-054.686, muzeograf Gina-Lavinia Ungureanu, responsabil de proiect.