Teatrul Elisabeta din București revine în Oradea în ianuarie 2020, cu o comedie de neratat, Astfel, miercuri, 29 ianuarie, de la ora 20:00, orădenii sunt invitaţi la Casa de Cultură a Sindicatelor la spectacolul „Boeing Boeing”.

Comedia Boeing Boeing a intrat în cea de-a opta stagiune, fiind vizionată de la premieră și până în prezent de peste 60.000 de spectatori. De altfel, comedia Boeing Boeing deține și un record Guinness Book pentru cea mai jucată piesă franțuzească la nivel mondial.

Aşa cum se relevă în sinopsis, arhitectul Bernard, personajul principal al piesei este un burlac convins și un playboy veritabil care își trăiește viața în compania a trei stewardese superbe, dar care nu au habar una de cealaltă. Acest lucru este posibil datorită unui mecanism impecabil planificat în baza analizei amănunțite a orarelor de zbor și a iscusinței menajerei sale Bertha. Numai că, un nou model de avion Boeing introdus pe piață dă peste cap toate orarele de zbor și aduce împreună în același oraș, iar apoi în aceeași casă, cele trei logodnice stewardese. Bernard încearcă să redreseze situația implicându-l pe bunul său prieten de la țară, Robert. Timidul Robert uită însă ce minciuni trebuie să spună și cui, și astfel se iscă o înlănțuire de situații comice care te fac să râzi cu lacrimi și fără să te mai poți opri până la finalul piesei.

Piesa semnată de Marc Camoletti a fost pusă în scenă la Teatrul Elisabeta de Puiu Şerban. Costumele sunt semnate de Adina Buzatu, iar scenografia de Irina Chirică. Traducerea şi adaptarea textului au fost realizate de Irina Margareta Nistor. Designer de sunete şi lumini: Tom Brandus. Durata spectacolului este de 3 ore fără pauză. Din distribuţie fac parte: Andrea Petrescu (arhitectul Bernard), Marius Gilea (Robert, prietenul arhitectului), Maria Buză (Menajera Bertha), Alexandra Velniciuc (Stewardesa israeliană); Tania Popa (stewardesa rusoiacă), Dana Marineci (stewardesa româncă), Iulian Bălan (steward).

Biletele s-au pus în vânzare la Casa de Cultură a Sindicatelor, la preţuri între 70 şi 90 de lei, în funcţie de locul ales.