O serată literară româno-franceză inedită va avea loc miercuri, 1 martie, de la ora 18.00, în Librăria Cărturești din Lotus Center Oradea.

Asociația „Pro Bambini” Oradea, Revista de Cultură „Familia” și Librăria Cărturești Oradea au plăcerea de a vă invita la o serată literară româno-franceză inedită. În cadrul evenimentului, scriitorul, profesorul și jurnalistul francez Serge Grandvaux va citi un fragment din volumul său intitulat „Lettres à un ami motard”.

Alături de autor, invitați speciali la acest eveniment sunt: Raluca Mateiu (Institutul Francez Cluj-Napoca, director delegat interimar), Dora Zegrean (Institutul Francez Cluj-Napoca, responsabilă de cooperarea universitară) și Denis Bortiș (coordonator Francofilii Orădeni). Evenimentul va avea loc miercuri, 1 martie, de la ora 18.00, în Librăria Cărturești din Lotus Center Oradea.

Lecturi bilingve: Serge Grandvaux, Ioan F. Pop, Lucian Scurtu, Pașcu Balaci și Mihók Tamás. Momentele muzicale vor fi asigurate de: Ioana Dascălu (vioară), Valentin Băliban (operator sunet). Organizatoarea evenimentului este Crina Dobocan, președinta Asociației „Pro Bambini” Oradea).

Invitatul special din Franța a creat relații de prietenie și de sprijin pentru România încă de la căderea Regimului Comunist. Acesta, alături de Asociația O.V.R (Operațiunea satelor românești), a oferit sprijin județului nostru. Astfel, timp de peste 25 de ani, acesta a sprijinit cu haine, alimente, medicamente, rechizite școlare comunitățile din Mișca și Chișlaz. Totodată, alături de prietenii săi francezi, a fondat Asociația „Un Canton pentru un sat”, cu sprijinul căreia a trimis convoaie umanitare și a dotat cu o ambulanță 4x4 o furgonetă de reanimare pentru spitalul din Marghita, un cabinet dentar complet, materiale agricole, materiale informatice și cursuri de inițiere.