Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor organizează preselecţie pentru solişti vocali și instrumentiști, în vederea participării la Festivalul-concurs ,,Mândru-i cântecu-n Bihor”, ediţia a XLI-a.

         Preselecțiile vor avea loc în data de 15 mai 2018,  începând cu ora 15.00, la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor. La concurs pot participa artişti amatori, vocali și instrumentiști care au vârsta cuprinsă între 15-30 de ani. Soliștii vocali vor prezenta o piesă doinită (doină, baladă, colindă, bocet etc, din repertoriul Elisabetei Pavel, Sofia Popa, Florica Ungur, Florica Bradu, Florica Duma, Florica Zaha, Leontin Ciucur, Maria Sidea, Viorica Flintașu sau Cornel Borza) fără acompaniament, și un cântec de joc, specific zonei Bihorului. Soliștii instrumentisti vor prezenta două piese de joc. Aprecierile vor ține cont de de calitățile vocale, autenticitatea repertoriului, a costumului popular și a prezenței scenice.

Mai multe informații referitoare la preselecție și concurs se pot obține de la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, Piața 1 Decembrie nr. 12, sau la telefon/fax 0259.413.922 Email: centrul.cultural.bihor@gmail.com.