În data de 30 aprilie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, va avea loc spectacolul Gaiţele, de Alexandru Kiriţescu, regia Gelu Colceag, cu o distribuţie de excepţie din care fac parte Maia Morgenstern, Adriana Trandafir şi Carmen Tănase.

Considerată a fi una dintre cele mai valoroase comedii ale dramaturgiei contemporane româneşti, „Gaiţele” sau „Cuibul de viespi”, cum se intitula la începutul anilor ’30, are un text de mare forţă dramatică care s-a bucurat de zeci şi zeci de montări, de fiecare dată succesul fiind garantat.  De-a lungul montărilor sale, spectacolul a reunit în distribuţie mari nume al scenei româneşti şi ale filumului deopotrivă. Şi de această dată spectacolul se bucură de o distribuţie de excepţie: Maia Morgenstern - Aneta Duduleanu, Adriana Trandafir – Fraulen, Carmen Tănase – Zoia, Virginia Rogin – Lena,  Manuela Harabor / Ioana Ancea - Colette Duduleanu, Tudor Istodor - Mircea Aldea, Diana Cavallioti - Wanda Serafim, Gabriel Fătu - Ianache Duduleanu, Doina Teodoru / Andreea Chirițescu - Margareta Aldea, Ionut Ciocia - Georges Duduleanu, Cosmina Dobrota / Mariangela Coldea – Zamfira. „Vă invităm la un  spectacol în care puteți vedea, ca printr-o lentilă deformată, cum suntem, cum trăim, cum iubim șI, mai ales, cum ne chinuim (unul pe altul).  Poate vă veți amuza, poate vă veți speria, poate chiar veți acuza, dar sigur vă veți distra! Veți râde în hohote de personaje grotești, de situații hilare, de relații absurde. Veți descoperi în „Gaițele” noastre niște vampiri deghizați în ființe umane, în care s-ar putea să recunoașteți pe cineva cunoscut... dintr-o oglindă în care priviți zilnic”, transmit organizatorii.

Spectacolul este produs de Teatrul Principal şi Cortina AG şi a fost găzduit de Teatrul Naţional Bucureşti. Biletele au fost puse în vânzare pe starticket.ro, blt.ro, şi la Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea. Preţul online este de 130 de lei.