Şi în acest an Filarmonica Oradea invită melomanii la tradiţionalul Concert de Anul Nou, care, datorită numărului mare de cereri, va avea trei reprezentaţii consecutive, în 9, 10 şi 11 ianuarie. Concertul va fi dirijat de maestrul Josef Juilen.

,,Va fi un concert foarte frumos. Programul este bine întocmit, cuprinzător și diversificat. Îmbinarea tuturor momentelor va fi o provocare, însă nu trecerile acestea, de la o operă la alta, contează cu adevărat, ci divertismentul”, a apreciat dirijorul olandez Josef Suilen.

Programul cuprinde lucrări celebre semnate de compozitorul vienez Johann Strauss, din care amintim: Uvertura O noapte la Veneția, Polca Tic-Tac, Marș egiptean, Polca Tunete și fulgere, Uvertura Liliacul, Liliacul - „Spiel ich die Unschuld vom Lande”, Polca Pizzicato, Polca La vânătoare și valsul Dunărea Albastră. De asemenea, programul include şi o serie de lucrări ale unor autori celebri, precum Lehár Ferenc (Giuditta - „Meine lippen sie küssen so heiss”), Piotr Ilici Ceaikovski (Valsul Frumoasa din pădurea adormită), Charles Gounod (Romeo et Juliette - „Je veux vivre”), Pietro Mascagni (Intermezzo din Cavalleria rusticana), Giacomo Puccini (Boema - „Quando m'en vo soletta per la via"). Dirijorul invitat, Josef Suilen, a absolvit Conservatorul din Amsterdam şi s-a perfecţionat la Londra, unde a avut prilejul să acumuleze o bogată experienţă profesională la Royal Opera House - Covent Garden, ca asistent al dirijorilor Carlos Kleiber şi Bernard Haitink. Între anii 2008-2012 a fost dirijorul principal al Orchestrei Armatei Regale Olandeze (Royal Netherlands Army Band), iar în prezent, deţine statutul de dirijor al Orchestrei de Cameră din Brabant şi al Orchestrei Simfonice a Universităţii din Nijmegen.

De-a lungul timpului, a dirijat ansambluri prestigioase, precum: Radio Filharmonisch Orkest, Limburgs Symfonie Orkest, Brabant Symphonic Orchestra, Het Gelders Orkest - Olanda, Bochumer Symphoniker - Germania, Moravian Philharmonic Orchestra - Cehia, Operele de Stat din Ucraina şi Bulgaria. Solista invitată în concert este soprana Silvia Micu. Solista și-a efectuat studiile la Conservatorul de Muzică din Verona, după care a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București şi a participat la cursurile de măiestrie conduse de celebra soprană Mariana Nicolesco în România și în străinătate. Printre rolurile studiate și interpretate se află Adina din „Elixirul Dragostei” și Norina din „Don Pasquale”, de Donizetti; Musetta din „Boema”, de Puccini; Pamina, Papagena din „Flautul fermecat”, Susanna din „Nunta lui Figaro” și Zerlina din „Don Giovanni”, de Mozart; Gretel din „Hansel și Gretel”, de Humperdinck; Juliette din „Romeo și Julieta”, de Gounod. Anul 2016 reprezintă pentru tânăra soprană debutul pe scena internațională cu rolurile Mimi din „Boema”, de Puccini, Contesa Almaviva din „Nunta lui Figaro”, de Mozart, pe scena operei din Pforzheim și Adina din „Elixirul Dragostei”, de Donizetti, pe scena operei din Wiesbaden, Germania.