Într-o atmosferă deosebit de atrăgătoare pentru creații literare, poeta Florentina Pușcău a lansat volumul de poezii „Mesaje divine”, adevărate rugăciuni în versuri, care au emoționat auditoriul și au oferit un spațiu de meditație și de reflecție asupra vieții.

 

Volumul „Mesaje divine, creat de poeta Florentina Pușcău, este o lucrare care, în totalitate, exprimă starea spirituală a credinței pentru Divinitate și întruchipează năzuința și mai ales dorința de a comunica cu Cerul cel Înalt.

Trăirile și stările emoționale care sunt transmise sunt regăsite în toate versurile, iar focarul întregului volum redă căldura, gingășia și frumusețea sufletului încărcat și plin de statornicia iubirii către Bunul Dumnezeu.

Aceste sentimente au fost susținute prin cuvântul av. publicist, dramaturg, Pașcu Balaci – președintele Cenaclului Literar „Barbu Ștefănescu Delevrancea”, o pledorie pentru arta cuvântului scris, care contribuie la îmbogățirea sprituală a tuturor sufletelor iubitoare de literatură religioasă de credință.

Expunerea părintelui protopop Octavian Dorel Rusu a oferit participanților „o oază de liniște, de meditație”, prin predica transmisă insistând asupra evenimentelor prin care l-am primit prin dăruire, noi, credincioșii, pe Isus Christos.

Lansarea volumului poetei Florentina Pușcău a surprins prin invitații speciali, care au oferit un înălțător moment artistic prezentat de părintele Marius Ciprian Pop, cunoscut și ca interpret consacrat al muzicii sufletului și al folclorului  românesc.

Repertoriul cunoscutei interprete Mirela Mănescu, care a onorat evenimentul prin pricesne dedicate Sfântului Crăciun, precum și melodiile prezentate au emoționat participanții prin dăruirea cu care au fost interpretate și prin cuvintele artistei Mirela Mănescu, dedicate special poetei Florentina Pușcău.

Surpriza momentului artistic a fost interpretul consacrat Leontin Ciucur, care, alături de Denisa–Florina Pușcău, fiica poetei, a interpretat o suită de colinde și pricesne în întâmpinarea Sfintei Sărbători a Nașterii Mântuitorului.

Elogii au fost aduse și de către preotul misionar Avram Ștefan. Prin Editura Aureo, domnia sa a dat viață volumului de versuri - rugăciuni care au încununat prin credință acțiunile multor parohii și au îndemnat credincioșii pentru statornicie la viața veșnică.

Cuvântul preotului paroh Gheorghe Ștefan, duhovnicul poetei, a evidențiat credința care călăuzește întreaga găndire, întreaga ființă și toți pașii prin care aleargă spre pacea harului Dumnezeiesc pentru a așterne pe hârtie rugăciunile-poezii create.

Strofele versurilor celor mai semnificative titluri din volumul lansat au fost prezentate participanților de către recitatorii: Steluța Crăciun, Maria Ștefan, Viorel Boldiș și Miorița Săteanu.

Poezia „Lăsați copiii să vină la Mine” a fost rostită de cei mai mici participanți, eleva Roxana Dumitru și preșcolarul Anton Dumitru, reprezentând membrii Taberei Ceata lui Pițigoi, împreună cu eleva de 8 ani, Natalia Mendre, al cărei glas angelic a surprins întreaga sală.

În încheierea evenimentului, poeta Florentina Pușcău a dezvăluit esența volumului „Mesaje Divine”, volum care o caracterizează printr-o meritorie perseverență pentru a demonstra amprenta imaginației, harul și dorința de a transmite împlinirea misiunii creației literare.

Miorița SĂTEANU