Muzeul Memorial „Iosif Vulcan” (str. Iosif Vulcan nr. 16), va găzdui vineri, 12 aprilie, la ora 18.00, lansarea cărții „Libellus nomisticus (mic tratat de nomism)”, apărută la Editura Ratio et Revelatio, Oradea, 2024, avându-l ca autor pe orădeanul Alexandru Pop.

 

Prezentarea cărții va fi realizată de prof. Mihai Maci, scriitorul Ioan F. Pop în prezența autorului, iar moderatorul evenimentului va fi Raluca Lazarovici Vereș.

„Inginer chimist de formație, însă pasionat de alchimie, filosof à ses heures perdues, Alexandru Pop ne oferă în Libellus Nomisticus o monstră de alchimie speculativă. Care este miza acestor pagini? Aceea de-a ne spune – uneori doar sugerat, alteori cu argumente – că dincolo de ceea ce vedem, deopotrivă în metoda și-n reușitele ei, gândirea are o structură tainică, care cere și duce la o altă înțelegere. O înțelegere ce recuperează umanul, atât în latura lui simbolică, cât și în cea teologală și, de ce nu, în cea a artei și a literaturii”, spune Mihai Maci.

Intrarea va fi liberă!

Evenimentul este organizt de Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și  Primăria Municipiului Oradea.