Revista de cultură „Familia” și Biblioteca județeană „Gheorghe Șincai” invită orădenii la lansarea volumului „Istoria jurnalismului bihorean. Presa (1989-2000)” de Florin Ardelean.

Evenimentul va avea loc miercuri, 7 decembrie, de la ora 18.00, la sediul Muzeului „Iosif Vulcan” (Strada Iosif Vulcan, nr. 16).

Despre carte va vorbi Florin Ciucaș, redactor-șef al săptămânalului Bihoreanul.

Timp de aproape două decenii (1990-2008), Florin Ardelean a făcut gazetărie și jurnalism de televiziune (Gazeta de Vest, Noua Gazetă de Vest, Vest și TVS Oradea), după care a schimbat redacția cu catedra. Cartea de față este o reeditare a celor două tomuri apărute în anul 2007 - Dogmă și opinie, respectiv Jurnalism și tranziție -, dar după o atentă revizuire a textului și completarea acestuia cu o secvență ce acoperă intervalul de timp al ultimelor două decenii.

În Cuvântul prevenitor ce deschide volumul, profesorul Marian Petcu de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București are următorul punct de vedere:

„Istoria jurnalismului bihorean. Presa (1989-2000) este o monografie lăudabilă din mai multe puncte de vedere. O diagnoză a unuia dintre cele mai spectaculoase fenomene culturale, presa, incluzând aici publicațiile periodice editate în Oradea, Beiuș, Marghita, Aleșd și Salonta. Multifațetată, inter și trans-disciplinară, deoarece avem de-a face cu o abordări și interpretări sociologice, psihologice și, de-asupra tuturor, istorice. Autorul face parte din specia atât de rară la noi, a istoricului jurnalismului, atent la mediamorfozele etapei analizate, la creșterile și descreșterile înregistrate, la multe alte manifestări din zona sa de interes.”