Librăria Humanitas găzduiește miercuri, 27 iunie, de la ora 18.00, lansarea romanului „Folie a trois” III, al scriitorului Florin Ardelean, volum recent apărut la Editura Eikon, din București.

 

Autorul trilogiei Folie Trois, Florin Ardelean, menționează pe coperta a patra a volumului câteva elemente care țin de construcția narativă a textului: „Un bărbat urmărit de eșecul, de risipa și de zădărnicia existenței își găsește refugiul în aventuri sentimentale și-n excese. Doar că se îndrăgostește, iar din acel moment frivolitatea unei vieți fără miză devine suferință și neîncetată peregrinare. Ca tată clandestin (Vlad Codreanu), începe o cursă dramatică de recuperare. Timp de 14 ani, Ivona a fost o ființă fictivă, dar și una reală, cu o mamă bântuită de coșmaruri și vinovății (Amalia) și un tată fake.”

Volumul al treilea, ultimul din trilogia „Folie à trois”, este despre regăsire, despre cum îți poți lăsa în urmă obsesia ratării și despre micile surprize ale destinului. Este punctul în care ceva se sfârșește chiar dacă nimic din ceea ce începe nu se termină cu adevărat vreodată. Vlad, Ivona și Amalia, dacă n-ar fi fost personaje de roman, cu siguranță că ar fi meritat o viață reală. Sau poate că o și au.

Cartea va fi prezentată de Ioan Moldovan, director al Revistei Familia.

Alte cărți publicate de Florin Ardelean: Istoria presei şi foiletonistică - Dogmă şi opinie, Editura Universităţii din Oradea (2007); Jurnalism şi tranziţie, Editura Universităţii din Oradea (2007); Insectar I şi II, Editura Arca, Oradea (2008); literatură: Schiţe erotice, Biblioteca Revistei Familia, Oradea (2007); Povestiri de duminica, Editura Arca, Oradea (2010); Folie à trois, Editura Trei, București, 2012; Folie à troi II - Ivona, Editura Trei, București, 2015; eseu: Seducția. Voluptate, cruzime și amăgire, Humanitas, București, 2017 (ebook), Editura Eikon, București, 2017.