Cunoscuta interpretă de muzică populară Veta Biriş va evolua vineri, 24 noiembrie, la Oradea, în cadrul unui concert de colinde, organizat, începând cu ora 18.00, la Teatrul Regina Maria, de Asociaţia SOS Autism Bihor. 

 

Marea artistă populară, cu o voce inconfundabilă, unică, vine la Oradea pentru a doua oară.

Veta Biriş mărturiseşte: ,,Nu cred că eu am ales muzica, cred că ea m-a ales pe mine. Nici în cele mai frumoase vise ale mele nu m-am gândit că voi deveni cântăreață. Am fost la cor, iar vocea mea se auzea mai tare decât a celorlalți. Apoi, am mers la concursuri, când am mai crescut. Primul meu mare concurs a fost „Floarea din grădină”, în 1978. Țin minte că m-a selectat un compozitor de la Târgu Mureș. Mi-a zis: „Cânți așa de frumos, că nici nu știu să scriu pe note”.

Artista va fi acompaniată de Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist Crișana, condusă de dirijorul prof. Adrian Miescu, prezentă la Oradea prin bunăvoința directorului ansamblului, Leontin Ciucur. „Pe scena Teatrului Regina Maria vor evolua voci extraordinare, oameni modești, cu suflete calde și pline de dorința de a oferi auditoriului o armonie de sunete și vibrații”, menţionează Simona Zlibuţ, preşedinta Asociaţiei SOS Autism Bihor.

Potrivit acesteia, alături de Veta Biriş, vor mai colinda Alexandru Carțiș, Dana Jurjuţ şi Teodora Şandru. Prezentatoarea spectacolului va fi Ioana Mădălina Ştefanică. 

Evenimentul este organizat printr-un proiect al Consiliului Judeţean Bihor, în parteneriat cu Ansamblul Artistic Profesionist Crișana și Teatrul Regina Maria şi cu implicarea Teatrului Szigligeti Szinhaz.

Biletele pentru eveniment se pot achiziționa de la sediul Asociației SOS Autism Bihor, str. Miron Pompiliu nr. 5 sau prin telefon la 0744/559-154 și 0742/529-453.

Sumele de bani obținute în urma vânzării biletelor vor fi donate Asociației SOS Autism Bihor.