Filarmonica de Stat îi invită pe orădeni la o călătorie în inima muzicii românești, într-o ediție specială dedicată lui Ciprian Porumbescu. Pe 24 octombrie, la ora 19.00, va debuta turneul „Moștenirea lui Porumbescu” – o aducere aminte a geniului compozitorului, dar și o reflecție asupra impactului său în universul muzical românesc.

 

După ce au străbătut lumea cu acordurile lor magistrale, Diana Jipa și Ștefan Doniga se reîntorc acasă pentru a le împărtăși orădenilor poveștile muzicale ale lui Porumbescu și ale altor compozitori români de seamă.

„Fiecare seară de concert va fi o experiență completă: recitaluri excepționale, discuții profunde despre muzica și viața lui Porumbescu. Mai mult, în turneul de față fiecare moment muzical va fi precedat de câte o prelegere-conferință pe tema vieții și activității compozitorului și de lansarea, pe paginile online ale celor doi artiști și ale partenerilor proiectului a câte unui videoclip al fiecăreia dintre cele 10 creații muzicale incluse în program”, susțin organizatorii.

În cadrul evenimentului va avea loc și lansarea noii pagini web porumbescu170.ro - un sanctuar online dedicat operei artistului, dar și a altor personalități culturale românești, unde pasiunea și cercetarea se întâlnesc într-o simbioză realizată de prof. Gabriela Gîrmacea.

„Muzica ne unește, ne inspiră și ne amintește de rădăcinile noastre. Alături de operele lui Porumbescu, veți regăsi în repertoriul turneului și notele inconfundabile ale altor compozitori români precum Enescu, Lipatti și Constantinescu. Așteptăm cu nerăbdare să vă avem alături, să celebrăm împreună și să ne (re)descoperim moștenirea muzicală. Fiecare notă muzicală, fiecare acord și fiecare moment al acestui turneu este dedicat vouă, iubitorilor de muzică și de cultură autentică românească”, se afirmă într-un comunicat al Filarmonicii de Stat Oradea.

Informații și bilete sunt disponibile la sediul Filarmonicii și online.

Accesul este gratuit pentru elevi, studenți și persoanele care au achiziționat un pachet de concerte în cadrul stagiuniii 2023-2024.