Sub bagheta maestrului Romeo Rîmbu, dirijorul permanent al Filarmonicii orădene, mâine, 29 aprilie, în sala „Enescu-Bartók”, va avea loc un concert vocal-simfonic dedicat Sărbătorilor pascale.

Conducerea Filarmonicii orădene a elaborat un program care să oglindească atmosfera acestei perioade, pentru a veni în întâmpinarea melomanilor care se pregătesc să intre în atmosfera specifică Sărbătorilor pascale.

Programul va cuprinde lucrarea „Requiem în do minor”, de Luigi Cherubini. Compozitorul, născut în 1760, la Florența, s-a stins din viață în 1842, la Paris. Deși italian, este foarte legat de viața culturală a Franței, asupra căreia și-a pus o importantă amprentă.

Premiera a avut loc la catedrala Saint-Denis în 21 ianuarie 1816, iar lucrarea a fost comandată pentru comemorarea executării lui Ludovic al XVI-lea.

Conducerea muzicală a concertului aparţine dirijorului permanent al Filarmonicii orădene, maestrul Romeo Rîmbu.

Lucrarea va fi interpretată cu participarea Corului Filarmonicii, pregătit de dirijorul Lászlóffy Zsolt.

„Cherubini e un compozitor interesant, pe nedrept eclipsat de marile nume Mozart și Beethoven. Însă, muzicieni profunzi îi apreciază foarte mult creația. Recviemul în do minor pentru cor şi orchestră este o lucrare de o profunzime aparte, foarte potrivită cu atmosfera Sărbătorilor pascale”, transmit reprezentanții Filarmonicii.

Înregistrarea concertului de mâine, 29 aprilie, va fi disponibilă pe pagina Facebook a filarmonicii (facebook.com/fila.oradea) și pe canalul Youtube (youtube.com/user/FilaOradea), începând de vineri, 30 aprilie.