Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” organizează, în perioada 9-22 iunie, Sărbătoarea Iei Româneşti, un eveniment care va cuprinde o şezătoare, un concurs de fotografie deschis publicului larg şi o expoziţie.

Concursul de fotografie este intitulat „Purtăm ie cu mândrie” şi se va desfăşura în perioada 9-24 iunie. „Vă invităm ca în perioada 9-22 iunie  să trimiteți fotografii pe  pagina de Facebook IA Oradea în comentarii la afișul evenimentului Sărbătoarea IEI Românești”, anunţă organizatorii. Câștigătorii vor primi premii şi cărți.

Condiții de participare: participant poate fi orice persoană cu vârstă între 2 și 90 de ani;

înscrierea candidaților la concurs se realizează prin trimiterea fotografiilor în format electronic  pe  pagina de Facebook IA Oradea, la secțiunea comentarii la afișul evenimentului „Sărbătoarea Iei Românești”; concurenții pot trimite maxim două fotografii care să îi prezinte îmbrăcat/îmbracată în IE /costum popular în cadru natural; toate fotografiile vor avea în comentariu numele pozei și o scurtă descriere a costumului şi a locului unde este făcută poza (exemplu: IE cu motive geometrice, poză făcută pe pajiştea de lângă dealul Șomleu); fotografiile trebuie să fie originale, realizate de concurenți, să nu fi apărut vreodată în presă (imaginile postate în pagini web personale sunt acceptate),

Orice fotografie depistată ca fiind însușită în mod ilegal va fi descalificată; nu vor fi admise fotografii care nu respectă tema concursului sau fotografii care conțin caractere sau elemente vulgare, defăimătoare, antisociale, rasiste, contrare bunelor moravuri sau care trimit la discriminări de orice fel; premierea concursului și anunțarea câștigătorilor se va face în data de 24 iunie, la Biblioteca județeană „Gheorghe Șincai” în cadrul evenimentului Sărbătoarea Iei Românești.

Fotografiile trimise vor fi folosite de Biblioteca Judeteană pentru promovarea iei româneşti, într-un material video.

Trimiterea lucrărilor (fotografiilor) pentru concurs presupune că participanții au acceptat integral regulamentul concursului.