Două bijuterii muzicale vor fi prezentate joi, 23 septembrie, de la ora 19.00, în cadrul concertului simfonic al Filarmonicii orădene.

Este vorba despre Concertul nr. 4 pentru violoncel și orchestră în Re major, de Joseph Haydn, și Simfonia a VIII-a în Sol major, op. 88, de Antonín Dvořák. Alături de orchestra filarmonicii, protagoniștii serii vor fi dirijorul Ciprian Marinescu și solistul Răzvan Suma.

Dirijor și violonist deopotrivă, Ciprian Marinescu își desfășoară cariera preponderent în Japonia, însă colaborează frecvent și cu orchestrele europene. În present, este dirijor, concert maestru și solist al Hamonious Chamber Orchestra din Osaka și profesor de vioară în rândul tinerelor talente japoneze. Concertul nr. 4 pentru violoncel și orchestră de Joseph Haydn va fi interpretat de renumitul Răzvan Suma, unul dintre cei mai valoroși violonceliști din România, fapt dovedit de multiplele distincții obținute pe parcursul carierei sale și de aparițiile sale scenice încununate de succes. Răzvan Suma este membru al cvartetului de violoncele Cellissimo, cu care a susținut turnee în Europa și Asia. În calitate de solist a concertat alături de orchestre renumite precum: Teatro Regio di Torino, Orchestra Filarmonicii din Sofia, Philharmonie der Nationen din Germania sau Orchestra Filarmonicii „George Enescu”.

Bilete pentru acest concert s-au pus în vânzare la Agenția Filarmonicii de Stat Oradea și online, pe www.bilete.ro. Prețul acestora pornește de la 10 lei, pentru elevii și studenții instituțiilor de muzică, și ajung până la 45 de lei pentru locurile de la categoria A.