La invitația Complexului Muzeal al Municipiului Salonta și cu sprijinul primăriei locale, echipa Cultură’n Șură va fi prezentă pentru prima dată în curtea Muzeului Țăranului Român, joi, 11 august, de la ora 21.00.

Este o excepție de la tradiția de a juca în mediul rural, însă evenimentul cultural va fi găzduit de un spațiu emblematic pentru viața la țară - Muzeul Țăranului Român din municipiul Salonta.

Spectacolul „Mama Griguță”, în regia lui Victor Olăhuț, a avut premiera în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Atelier”, ediția 2021, și a fost produs în parteneriat cu Teatrul de Comedie din București. În distribuția spectacolului sunt actorii Marin Grigore, Mircea Gligor, Florentina Năstase, Ana Turos, Iulian Gliță și Bogdan Costea. Textul spune povestea lui Suzanne, fiică de orășeni cu stare care a fost lăsată de la naștere în grija unei familii de țărani, iar când părinții vin să o recupereze opt ani mai târziu au parte de o surpriză de proporții. Tema abordată este una actuală, aducând în atenția publicului efectul migrației forței de muncă asupra copiilor lăsați acasă. Încurcăturile de situație, travestiurile și jocurile de cuvinte fac din acest spectacol o comedie savuroasă. Intrarea este gratuită.

Evenimentul se bucură de sprijinul Primăriei Municipiului Salonta, Viorica Samson-Manea, Teatrul de Comedie București, Ebagaje.ro, Tur Cento Trans, Romania Educab, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj.