În pragul sărbătorilor de iarnă, Teatrul Arcadia își răsplătește publicul fidel cu un mini festival menit să-i introducă pe cei mici într-o atmosferă de basm. Patru trupe de actori vor transforma weekendul 20-22 decembrie într-un maraton de neuitat, cu show-uri interactive de magie și povești cu tâlc, în cadrul Mini Magic Festival.

Mini Magic Festival va debuta vineri, 20 decembrie, de la ora 11.00, la Sala Arcadia, cu un spectacol unic, de experimente științifice. Astfel, trupa Magic Puppet, din Cluj, aduce pe scena Teatrului Arcadia show-ul interactiv „Miniomul de știință”.

„Știința e adevărata magie care poate crea lucruri spectaculoase. De aceea vǎ invitǎm sǎ descoperiți secretele științei alǎturi de noi, pentru a vǎ arǎta cât de uimitoare poate fi aceasta. Însǎ pentru ca toate lucrurile sǎ funcționeze e nevoie de multǎ energie științificǎ și sǎ învǎțǎm împreunǎ care sunt regulile pentru a deveni un Mini-om de știintǎ”, așa cum îi invită actorul Silviu Ruști pe micii spectatori. Show-ul are o durată de 40 de minute și este recomandat copiilor cu vârste mai mari de 3 ani.  Sâmbătă, 21 decembrie, publicul este invitat la unul dintre cele mai îndrăgite spectacole ale Trupei Arcadia: Sania lui Moș Crăciun. Datorită cererii mari din partea publicului, reprezentațiile de la orele 11.00 și 13.00 fiind Sold Out, a fost programată o nouă reprezentație de la ora 15.00. În aceeași zi de 21 decembrie, de la ora 18.00, Asociația Cealaltă din Cluj prezintă spectacolul „Iedul cu trei capre”, regia Eniko Takas, scenografia: Adrian Balcău și Szasz Zsuzsa. Un veritabil spectacol cu păpuși, care îi are în distribuție pe actorii Lucian Rad și Andreea Ajtai, „Iedul cu trei capre” este o adaptare după povestea de Octav Pancu-Iași, îmbogățit cu poezii și cântece de Cristina Segăreanu.

„O poveste despre un ieduţ răsfăţat de cele trei capre ale sale, Capra Mamă, Capra Mătuşă, Capra Bunică şi tachinat de o musculiţă pofticioasă îndrăgostită de dulceaţă. Iedul învaţă o lecţie foarte valoroasă despre independenţă şi altruism cu ajutorul interacţiunilor sale tensionate cu Madam Vulpe, Ursul Doarme şi Lupul Miki Suru. Totul se întâmplă într-o scenografie de poveste cu iz de colaje colorate ale copilăriei. Muzica tradiţională românească completează acest spectacol, aducându-i un plus de autenticitate. Fără a fi incisiv moralizatoare, povestea îi invită pe cei mici să reflecteze asupra unor aspecte cum ar fi relaţiile din familie şi relaţiile în societate”, așa cum se arată în sinopsis. Spectacolul este interactiv și este dedicat copiilor cu vârste mai mari de 4 ani.

Duminică, 22 decembrie, de la ora 11.00, va avea loc spectacolul de magie „Hocus-Pocus”. De această dată, din partea companiei Magic Puppet Cluj va încânta copiii magicianul Florin Suciu, într-un spectacol interactiv dedicat întregii familii. „Un magician, o baghetǎ magicǎ și un joben. Tot ce lipsește este un iepuraș. Dar ce se întâmplǎ atunci când și iepurașul este la rândul lui magician? În spectacolul „Hocus Pocus” vǎ invitǎm sǎ-l cunoașteți pe iepurașul Bubu și sǎ vedeți prin ce peripetii va trece magicianul nostru pentru a-l putea scoate pe Bubu din pǎlǎrie”, așa cum este descris spectacolul. Tot duminică, de la ora 18.00, și tot la Sala Arcadia, copiii cu vârste mai mari de 7 ani sunt așteptați la spectacolul „Magie din viitor”, alături de Eduard și Bianca. „Bun venit în anul 2035. Vă invităm să descoperiți alături de noi schimbările pozitive, dar și negative prin care trece viața în viitor: tehnologia care ne înconjoară este uimitoare și ne ușurează munca, dar se resimt și efectele poluării care ne fac viața mult mai dificilă. Ești curios să afli cum arată magia în viitor? Simplu: totul este mai impresionant și mai incredibil - proiecție video, interacțiune între virtual și real, dronă și multe altele. Vino și descoperă un spectacol în care magia și tehnologia se împletesc într-o poveste unică și cu adevărat impresionantă”, transmit cei mai iubiți magicieni din Oradea. Spectacolul are o durată de 50 de minute.

Biletele vor fi puse în vânzare de marți, 17 decembrie, la Agenția Teatrului, Sala Arcadia, etajul I - Pasajul Vulturul Negru (intrarea dinspre strada pietonală Vasile Alecsandri) și online pe bilete.ro. Programul după care agenția funcționează este de marți până vineri de la ora 12:00 la ora 18:00 şi sâmbăta de la 10:00 la 13:00.