Revista de cultură „Familia” invită orădenii astăzi, 29 noiembrie, la o întâlnire cu Mihók Tamás, în cadrul căreia vor fi lansate ediția a doua a volumului de poeme „biocharia. ritual ecolatru” (Casa de pariuri literare, 2022), respectiv antologia de poezie maghiară „Către Saturn, înot” (Casa de editură Max Blecher, 2021).

Evenimentul va avea loc în Librăria Cărturești din Lotus Center, Oradea, începând cu ora 18.00. Alături de autor, la dubla lansare vor participa Ioan Moldovan și Radu Bejan.

Despre „biocharia. ritual ecolatru”, Andrei Dósa spune că este „un volum foarte bun, manifest poetic, ecologie postumană. O lectură musai.” În acelaşi timp, Octavian Soviany consideră: „personal, nu știu prea mulți poeți români contemporani (...) capabili de un asemenea număr de virtuozitate. Înainte de a fi un profet al postumanismului, Mihók Tamás e un meșter al scamatorilor de limbaj, fascinat uneori de propria-i dibăcie” .

 Despre „Către Saturn, înot”, André Ferenc spune: „În jurul antologiilor mereu se iscă dezbateri vizavi de prezenţa sau absenţa câte unui autor, însă un lucru e cert: cei selectaţi în Către Saturn, înot au locul lor bine definit în literatura maghiară”.

 Mihók Tamás (născut în anul 1991, în Oradea) este poet bilingv, traducător literar, redactor de carte, redactor „Familia” și doctor în Litere. A tradus texte din peste șaizeci de autori, publicându-le în reviste, antologii respectiv volume individuale. Autor a șase volume de poezii (patru în română, două în maghiară) și al unui studiu despre poezia bihoreană postbelică.