Spectacolul Creştini al Trupei Iosif Vulcan, programat să se joace la scena mobilă din Cetate duminică, 14 iunie, a fost sold-out cu zile bune înainte de susţinerea reprezentaţiei, semn că orădenii abia aşteptau primele semne de relaxare culturală. Din păcate, vremea nu a ţinut cu spectatorii.

Creştini, de Lucas Hnath, în regia lui Radu Iacoban, i-a adus în faţa publicului adunat în Cetatea Oradea duminică, 14 iunie,  pe actorii Richard Balint, Adela Lazăr, Răzvan Vicoveanu, Anda Tămăşanu şi Petre Ghimbăşan. Spectacolul s-a jucat cu casa închisă, biletele fiind epuizate de două zile. Numărul spectatorilor a fost limitat la 70, iar scaunele dispuse în faţa scenei mobile, aşezate regulamentar, la distanţă de doi metri. Publicul a fost rugat să poarte mască pe parcursul desfăşurării reprezentaţiei şi fiecare spectator a fost termoscanat la intrare.

Creştini este primul spectacol ales de Teatrul Regina Maria din seria spectacolelor care se vor juca seara, în aer liber, în prima lună de vară. Deşi orădenii s-au arătat entuziasmaţi de eveniment şi au venit pregătiţi cu umbrele, ploaia torenţială i-a convins chiar şi pe cei adăpostiţi sub streaşini să renunţe la vizionare. Nu înainte ca, în cadrul predicii rostite de personajul său, actorul Richard Balint să-şi anunţe „enoriaşii”, în binemeritate aplauze, că „slujba”, se încheie mai devreme.
Teatrul Regina Maria a anunţat duminică seara că spectacolul va fi reprogramat, iar orădenii care au achiziţionat bilete vor putea să îl revadă.
De asemenea, pentru orădenii care au cumpărat bilete la teatru în luna martie, la spectacolele suspendate din pricina epidemiei, şi le pot valorifica după cum urmează:

 Programul de spectacole în aer liber va cuprinde următoarele titluri: Creștini, Profu de franceză, Îndrăgostiții din Ancona, Capcana lui Hamlet, Leonce și Lena, Profu` de franceză, Variațiuni enigmatice. Cei care au achiziționat bilete la aceste spectacole vor fi contactați de către organizatorii de spectacole sau de platforma de vânzare a biletelor on-line www.bilete.ro și vor fi programați la aceste reprezentații, pe bază de rezervare și în limita locurilor disponibile.
Persoanele care au achiziționat bilete la spectacolele Sunetul muzicii, Scripcarul pe acoperiș, Avalanșa, Revizorul, Escu și F.A.D, vor putea utiliza aceste bilete atunci când legislația va permite organizarea acestor spectacole în Sala Mare a Teatrului sau pot opta pentru unul dintre titlurile care fac parte din programul în aer liber, cu condiția să confirme telefonic titlul pe care îl aleg și reprezentația la care vor participa.