Sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” (Corp B, etaj I) vor găzdui, începând de azi, expoziția personală a artistei fotograf Camelia Iordache intitulată „România mioritică”.

Artista fotograf expozant din Suceava este membră a Asociației Internaționale „Euro Foto Art” şi expune, pentru prima dată în Oradea, 72 de fotografii alb-negru realizate într-o abordare artistică deosebită. Absolventă a Institutului Politehnic București, Camelia Iordache este o persoană analitică, înclinată spre practicul cotidian și spre rezolvarea cu eficiență a tuturor activităților și situațiilor. Fotografia – emoție, fotografia – eveniment, fotografia – document sunt surprinse în „arhitectura” pasiunii ce o animă. Fotografia a reprezentat, pentru cea mai mare parte a vieții, suportul păstrării amintirilor, clipa de răgaz prin care străbătea energia evenimentelor, familiei și prietenilor, în realitatea vieții, în structura lucrurilor și a ființelor, în claritatea gândirii și frumosul intenției. „Datorită activității mele de voluntariat la Organizația „Salvați Copiii”, am descoperit că povestea de viață poate fi surprinsă fidel de obiectivul aparatului, care poate prelua emoția și  transmite mai departe cu fidelitate. Acela a fost momentul în care a acordat fotografiei o altă valoare, aceea de mesager al sufletului. De aproape 6 ani, fotografia pentru mine reprezintă picătura de bucurie a momentului declanșării aparatului”, afirmă artista fotograf expozant. „Această expoziție reprezintă împlinirea unui vis profund și secret al începutului meu de fotograf. Dincolo de tehnică, fotografia reprezintă, cel puțin pentru mine, regăsirea continuă a sinelui, este ceea ce aleg să transmit memoriei universale. Fotografia înseamnă oameni, locuri, emoții, amintiri și iubiri. Este chiar iubirea pentru ceea ce consider frumos, pentru tot ceea ce dă plinătate vieții. „România mioritică” reprezintă ceea ce regăsim în fiecare dintre noi, de la străbuni și până astăzi”, precizează Camelia Iordache.  Vernisajul expoziției va avea vineri, 19 iunie, de la ora 17.00, şi va fi transmis va fi online prin pagina de facebook a Euro Foto Art. Vernisajul va fi realizat de Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei Euro Foto Art, şi de criticul de artă Ramona Novicov. Momentele artistice vor fi oferite de membrii Rock Filarmonica Oradea: Alexandrina Chelu, Iuliana Chelu (voce) și Florian Chelu (chitară).

Expoziția va rămâne la dispoziția publicului până în data de 21 iulie şi va putea fi vizitată de marți până duminică, între orele 10.00 – 18.00.