Sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea, va avea loc spectacolul de balet „Spărgătorul  de Nuci”, după P.I. Ceaikovski. Din distribuție fac parte peste 40 de copii și adulți, cu vârste cuprinse între 4 și 45 de ani, cea mai mare parte dintre aceștia activând în lumea baletului de peste trei ani.

Spectacolul va fi unul caritabil, astfel încât donațiile care se vor strânge la fața locului, respectiv o parte din încasările obținute la eveniment vor fi direcționate unor asociații și fundații orădene care se preocupă de soarta bolnavilor cu afecțiuni oncologice.

„Evenimentul este unul caritabil, deoarece sprijinim două asociații din Oradea: Asociația Consiliaris și Asociația Lumea lui Iannis, cu proiectul Casa de lângă spital. Ambele organizații oferă servicii bolnavilor oncologici și familiilor acestora”, anunță instructoarea Ana Maria Toth, de la Anette Classic Dance Studio Oradea, organizatoarea evenimentului.

Anette Classic Dance Studio Oradea a organizat, timp de patru ani, în Oradea, cu diverse ocazii, spectacole de balet, la care au participat cursanții înscriși în cadrul modulului de balet al școlii.

„Timp de patru ani, am încercat să cunoaștem și să aprofundăm lumea baletului, cursanții noștri reușind să asimileze atât numeroase variații din opere cunoscute, cât și improvizații din lumea dansului liric sau tematic. Cu o parte dintre cei înscriși la modulul de balet, am participat la numeroase concursuri naționale și internaționale, culegând lauri de fiecare dată. Cele mai recente spectacole au fost caritabile, astfel încât copiii, prin munca și talentul lor, au contribuit la buna desfășurare a activitații unor asociații care se preocupă de bunăstarea bolnavilor cu afecțiuni oncologice. Anul acesta, ne-am hotărât să punem în scenă opera de balet Spărgătorul de Nuci, iar de mai bine de șase luni, pregătim, cu peste 40 de copii și adulți, acest proiect inedit. Credem că și Oradea are potențial în ceea ce privește baletul, iar proiectul este în sine cu, despre și pentru orădeni”, menționează Ana Maria Toth, cea care semnează regia și coregrafia spectacolului.

„Spărgătorul de Nuci” va fi prezentat sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea. Biletele pot fi procurate de la caieria Casei de Cultură, de luni până vineri, între orele 9.00-17.00, dar și online, pe www.BLT.ro.