Cea de-a IV-a ediție Ora Jazz Festival se va desfășura între 17-19 noiembrie, la Filarmonica de Stat din Oradea și Sinagoga Neologă Sion, și va reuni muzicieni din Germania, Norvegia, UK și Franța.

Cele șase concerte propuse de organizatori sunt invitații muzicale în tot atâtea universuri sonore captivante, acoperind o gamă largă de stiluri. Muzica prezentată în festival se adresează celor care doresc să se bucure de sonorități familiare, dar și celor care doresc să-și extindă orizonturile muzicale.

Vineri și sâmbătă, evenimentele se vor desfășura în sala de concerte „Enescu - Bartók” a Filarmonicii de Stat (str. Moscovei nr. 5). Vineri, veți putea asculta două formații din Germania, care și-au lansat albumele la prestigioasa casă de discuri ACT Music. Una dintre ele este Nils Kugelmann Trio -  formația contrabasistului Nils Kugelmann, laureat European Young Artists‘ Award 2023. Cealaltă, The Jakob Manz Project, este band-ul unui tânăr saxofonist nominalizat anul acesta la Deutscher Jazzpreis.

Sâmbătă, 18 noiembrie, Tuva Halse Quintet (Norvegia) își va promova muzica de pe noul album (programat să apară luna aceasta). Seara se va încheia cu concertul unui super-trio: Bansal/ Sriram/ Shaw Iversen, alcătuit din vedetele actuale ale scenelor din Oslo și Londra. Harpreet Bansal - vioară, Shri Sriram - electric bass și Patrick Shaw Iversen - instrumente de suflat vor crea peisaje sonore unice, folosindu-se de resursele  jazzului, improvizației, muzicii clasice indiene și muzicii electronice.

Concertele din ultima zi a festivalului vor fi găzduite de Sinagoga Neologă Sion, acolo unde violoncelistul francez Vincent Courtois și basistul londonez SHRI (Shri Sriram) vor susține fiecare un concert solo. Ambii soliști au personalități muzicale remarcabile, sunt improvizatori cu temperamente puternice și estetici seducătoare.

Prețul unui bilet pentru o zi: 80 lei, iar al abonamentului: 210 lei. Biletele pentru o zi și abonamentele se pot achiziționa online, de pe https://www.bilete.ro/ora-jazz-festival/ sau înaintea începerii primului concert al zilei, de la intrare.

Festivalul este organizat de Asociația Culturală Mono. Co-organizatori: Visit Oradea și Primăria municipiului Oradea. Parteneri: Oradea Heritage, Filarmonica de Stat Oradea și Podgoriile Dextra.