Publicul iubitor de cânt sacru s-a putut bucura sâmbătă, 4 septembrie, de un concert deosebit, organizat în onoarea Nunțiului Apostolic în România și Republica Moldova, Excelența Sa Arhiepiscop Miguel Maury Buendía, și găzduit de Catedrala greco-catolică „Sfântul Nicolae” din Oradea.

Evenimentul a adus în atenție Corala Buna Vestire - Francisc Hubic a Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, coordonată de dirijorul Radu Mureșan, o Corală de excepție a cărei prezență vrea să spună suntem „aici” și „acum” pentru dumneavoastră.

Promotor al ideii coralității Bisericii și al păstrării și transmiterii tradiției muzicale, dirijorul Radu Mureșan polarizează în jurul acestei idei alături de un grup dinamic de tineri, iubitori ai muzicii bisericești, cu care a înființat ceea ce azi, după multiple faze de evoluție, este numit corul mixt Buna Vestire - Francisc Hubic al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.

Seara a fost întregită de „marele bariton” al României, Florin Estefan și tânărul tenor dar deja de notorietate, Eusebiu Huțan, care, acompaniați la pian de frumoasa și talentata pianistă Larisa Pentea și de experimentatul trompetist Titus Tonea, au transformat muzica clasică și cea bisericească într-un imbold de profundă vibrație a sufletului. 

Programul s-a încheiat cu salutul Preasfințitului Virgil Bercea, gazda evenimentului, care le-a mulțumit din suflet artiștilor care au transformat această seară într-o rugăciune adusă lui Dumnezeu.

A fost un eveniment deosebit de înălțător la Catedrala greco-catolică din Oradea, care a adus în atenție o mare diversitate de compozitori, de la personalități din Renaștere și până la compozitori ai muzicii moderne și chiar contemporani, precum Tudor Jarda, Valentin Timaru, Șerban Marcu.