Corpul A al Cetății Oradea a găzduit ieri, de la ora 12.00, vernisajul lucrărilor de Atestat ale elevilor din clasa a XII-a, secția Arte Plastice, a Liceului de Arte. În total, au fost expuse 50 de lucrări, apreciate de cei prezenți drept un bun început pentru o carieră artistică. 

Eveniment cu multe emoții ieri, în Cetatea Oradea. Nu doar pentru că 29 de elevi își vor încheia studiile la Liceul de Arte ci și pentru că aceștia au organizat prima expoziție din viața lor într-un spațiu destinat evenimentelor culturale din oraș. Cele 50 de lucrări au aparținut elevilor de la departamentele de Pictură de șevalet, Grafică, Ceramică, Arte textile și Design vestimentar. La eveniment au fost prezenți, pe lângă cei din conducerea școlii, criticul de artă Ramona Novicov, profesorul universitar Ștefan Gaie și directorul adjunct al Muzeului Oraşului Oradea – Ionuț Ciorbă.

„Este o premieră foarte importantă că expoziția are loc în acest spațiu istoric milenar și ofertant. Un eveniment pe care se poate construi cariera viitoare a acestor tineri”, a spus directoarea Liceului de Arte – Mihaela Bondor, care a mai adăugat că Cetatea Oradea pune în valoare, mai mult ca orice, munca elevilor.

Ramona Novicov a fost impresionată de diversitatea de stiluri și abordări folosite de artiști. „Sunt o dovadă clară că profesorii nu vă impun un stil anume, ceea ce este foarte bine. Se vede școală și știință în aceste abordări și este clar că voi aveți deja o viziune artistică, ceea ce nu este puțin lucru”, a spus Ramona Novicov care a fost completată de Ștefan Gaie: „Ceea ce ați făcut voi aici aparține artei contemporane ceea ce este foarte mult. Sunteți proaspeți și interesanți”.

Evenimentul s-a încheiat cu o paradă a modei cu lucrări ale elevilor de la secția Design vestimentar.