La Muzeul Oraşului Oradea, a avut loc ieri vernisajul expoziției de artă plastică și decorativă „Opriți timpul!”, eveniment organizat de Uniunea Femeilor din Bihor, în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal. Manifestarea a fost onorată cu prezența de viceprimarul Arina Moș și de Anca Grama, directorul Direcției de Asistență Socială Oradea. 

Expoziția este parte a proiectului „Cetățeni activi la puterea a treia”, coordonat de ing. Miorița Săteanu, preşedinta de onoare a Uniunii Femeilor din Bihor și cetățean de onoare al municipiului Oradea. Proiectul prevede sărbătorirea în data de 1 octombrie a Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, conform Rezoluției nr. 45/106/14.12.1990, adoptate de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, prilejuind, totodată, alegerea membrilor Parlamentului Seniorilor.

Acțiunea pune în lumină semnificația și importanța acestei zile și urmărește promovarea respectului față de generațiile înaintașilor noștri și față de cei ajunși la vârsta senectuții. De asemenea, susține promovarea de către autoritățile locale și județene a valorilor morale și etice ale familiei tradiționale în care trăiesc vârstnici și contribuie la conlucrarea între generații.

Potrivit organizatorilor, expoziția „Opriți timpul!” își propune să ofere un bun prilej pentru etalarea capacităților creative, îndemânării, iscusinței și bunei cunoașteri a tehnicii realizării unor obiecte de artă (în domeniul picturii, sculpturii, decorațiilor interioare, cusăturilor și broderiilor), obținute prin dăruirea și talentul persoanelor vârstnice.