Una dintre activităţile desfăşurate de Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai în cadrul proiectului Biblioteca - liantul cultural al comunităţii, este campania Citim împreună, în cadrul căreia elevi de mai multe şcoli din Oradea îşi dau întâlnire cu personaje de basm.

Primii care au participat la această campanie, luni, 19 septembrie, au fost elevii de la Liceul Teologic Greco-Catolic Iuliu Maniu. Copiii din clasa a II-a coordonaţi de profesoarele Liliana Chiş şi Laura Iunian, dar şi elevii clasei a III-a, coordonaţi de Lia Şipoş şi Anca Meze, au citit despre minunatele aventuri ale ursulețului Paddington.
Miercuri, 21 septembrie, la bibliotecă a continuat campania lecturii cu Carnavalul Poveştilor. Au răspuns prezent, costumaţi pe măsură, elevii din clasa Clopoțeilor de la Liceul Teologic Baptist Emanuel, însoțiți de profesoara Mariana Moțoc. Ei au fost urmaţi de elevii Şcolii Gimanziale nr. 1 din Sântandrei, director Ioana Şerfezi, însoţiţi de cadrele didactice Anca Hopidea, Ramona Romocea, Stela Doci.

Copiii au cântat, au dansat și au interpretat, la final fiind premiați.

„A fost o ocazie cu multe beneficii pentru copii. Aceştia au legat prietenii, organizându-se în grupuri de scenetă. Pauzele erau folosite cu scop de repetiție și muncă în echipă. Totul s-a finalizat cu râs, spectacol, deci cu multă bucurie. Drumul întoarcerii spre școală a fost o continuă întrebare: când ne întoarcem la Bibliotecă? - dovada că Biblioteca este liantul cultural perfect pentru comunitate”, a transmis organizatorilor profesoara Mariana Moţoc.
Proiectul Biblioteca - liantul cultural al comunităţii continuă pe tot parcursul săptămâni cu activităţi ştiinţifice, concursuri de cultură generală, un turneu de şah şi alte activităţi dedicate elevilor de toate vârstele.