Prozatorul George C. Dumitru va fi miercuri, 27 martie, de la ora 18.00, în dialog cu redactorul șef al Revistei Familia, Mircea Pricăjan, la Librăria Humanitas. Subiectul principal va fi romanul „Rupturi” Discuția va fi urmată de o sesiune de autografe.

„Rupturi” spune povestea lui Daniel, un bărbat de peste 40 de ani, divorțat, destul de înstărit, care încearcă să-și regăsească liniștea într-un cartier rezidențial de la marginea Bucureștiului. Interacțiunile cu vecinii sunt limitate la minimum și momentele culminante ale vieții lui sunt vizitele săptămânale ale fiului său de 14 ani, Alex, a cărui custodie o împarte cu fosta soție. Totul se schimbă însă când un băiat din grupul de prieteni al lui Alex cade în împrejurări misterioase de la etajul trei, rănindu-se grav. Pe Daniel îl chinuie gândul că fiul lui ar putea să aibă o legătură cu acest incident și pornește o investigație pe cont propriu, care îl forțează să iasă din izolarea autoimpusă și să afle mai multe despre vecini. Rupturi oferă cititorului o perspectivă asupra clasei de mijloc din România, deloc împlinită, deloc fericită, mereu bântuită de căutări și dezechilibre.

George C. Dumitru s-a născut în 1978, în Constanța. Este prozator, absolvent de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE București, fondator al companiei de tehnologie DirectVision. După mai multe apariții în publicații și antologii, a debutat editorial cu volumul de proză scurtă „Poveste cu o fată” (2010). Au urmat romanul „Mișcarea de rezistență” (2013) și volumele de povestiri „Sub mâinile mele” (2014) și „Tenebre” (2017). În 2021 a apărut romanul „...și toate zilelel de azi”. Povestirea „Opulență” a fost tradusă în italiană și inclusă în antologia „Pensi che ci saremmo potuti conoscere in un bar?”, publicată de Caravan Edizioni în 2010. La Editura Polirom a mai publicat volumul de povestiri „Fericire” (2022).

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Revista de cultură Familia.