Deși ne aflăm în plin sezon estival, conducerea Asociației Internaționale Euro Foto Art” din Oradea a pregătit publicului iubitor de fotografie și turiștilor care vizitează orașul diferite expoziții de artă fotografică. În acest context pe simezele Galeriei Euro Foto Art, Centru Expozițional FIAP Oradea - România, va fi instalată o nouă expoziție de artă fotografică retrospectivă, de această dată, din Cluj Napoca.

Cele 100 de fotografii alb-negru și color au fost realizate de artistul fotograf Vas Géza, din Cluj-Napoca. Artistul fotograf Vas Géza s-a născut în anul 1934 la Sighișoara. A început să fotografieze cu un aparat bachelit Cehoslovac, în perioada îndeplinirii stagiului militar (1954 -1957). În anul 1972 s-a înscris în cadrul Fotoclubului Napoca, al cărui membru în comitetul de conducere, respectiv președinte a fost ales ulterior. Din anul 1979 a devenit membru al Asociației artiștilor Fotografi din România. Este membru fondator al Asociației Artiștilor Fotografi Maghiari de Pretutindeni, cu sediul în Budapesta. A fost președintele Fotocluburilor Metalul Roșu, respectiv  al EKE Kolozsvár 1891, pe care l-a condus de peste 4 ani. A fost organizatorul a şapte tabere internaționale foto-video și a făcut parte din multe jurii în cadrul Fotoclubului Napoca și EKE Kolozsvár 1891.

Din lucrările sale au fost organizate 74 de expoziii personale, din care prima în anul 1975. Prezenta expoziție retrospectivă prezintă în mare parte tradițiile populare maghiare din Transilvania. O parte din lucrările expuse au tematică variată, multe din ele fiind realizate după procesul analog. „De mic copil am învățat că desenul de scriere cu lumină are un limbaj internațional. Pentru mine fotografierea este nu doar o simplă deconectare... mai ales după ce lucrările mele sunt răsplătite cu aprecierea publicului și a diferitelor jurii. În opinia mea, fotograful trebuie să fie prezent cu aparatul său de fotografiat în locul potrivit, la timpul potrivit. Nu trebuie uitat niciodată că aparatul de fotografiat nu vede, el doar înregistrează imaginea latentă (invizibilă) văzută de fotograful care vrea să o înregistreze”, afirmă artistul fotograf expozant.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 11 iulie, la ora 18.00. Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale Euro Foto Art. Lucrările vor fi prezentate de către artistul fotograf expozant. Momentele muzicale vor fi oferite de către reprezentantul formației Duo Varadiensis, artistul Thurzó Sándor József (violă), care va interpreta mai multe piese din repertoriul internațional. Expoziţia va rămâne la dispoziţia vizitatorilor până în data de 8 august.