În data de 17 septembrie, la ora 19.00, în sala de concerte „Enescu-Bartók” a Filarmonicii de Stat Oradea, va avea loc concertul de deschidere a stagiunii 2020 - 2021. Acest lucru se va întâmpla cu respectarea tuturor măsurilor și regulilor, care privesc activitățile instituțiilor de spectacole și/sau concerte pe perioada stării de alertă.

Cele mai importante dintre acestea sunt: măsurarea temperaturii, purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor, păstrarea distanței de 1,5 m atât în fața casei de bilete, cât și la intrarea în instituție. Distanța dintre scenă și spectatori trebuie să fie minimum 3 m, astfel primele două rânduri din fața scenei vor rămâne libere. Concertele noastre, potrivit legislației în vigoare, trebuie să se desfășoare fără pauze, așadar, durata maximă a unui spectacol va fi de o oră și douăzeci de minute. Referitor la distribuția locurilor din sală, fiecare al doilea scaun va trebui să rămână liber. Prin excepție de la această regulă, unu sau maxim doi minori în vârsta de sub 12 ani pot sta lângă un adult însoțitor, fără a avea spații libere între ei.

„Dat fiind faptul că putem funcționa fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, am hotărât să repetăm vineri concertul din ziua de joi, astfel oferind șansa unui număr mai mare de spectatori să participe la concertele noastre”, se arată în comunicatul instituţiei.  „Deoarece sunt multe lucruri imprevizibile, și situația se poate schimba de la o săptămână la alta, deocamdată nu vom emite abonamente, doar bilete, care pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii, de luni până vineri, între orele 11.00-16.00, sau începând cu o oră înainte de concert. Conducerea Filarmonicii face tot posibilul ca spectatorii să trăiască în siguranță clipe de neuitat, participând la concertele noastre, totodată, avem rugămintea ca și dragii noștri spectatori să ne fie de ajutor în ceea ce privește respectarea normelor menționate mai sus”, se mai arată în comunicatul insituţiei.

Programul primului concert este următorul: M.R. Delalande - J.F. Taillard -  Octet pentru suflători de alamă; M.A. Mozart  - Concert pentru vioară și orchestră nr. 5 în La Major;

N. Mendelssohn - Bartholdy  - Simfonia nr. 9 în Do Major pentru coarde.