Rock Filarmonica Oradea a participat, recent, la Festivalul Internațional Shakespeare de la Craiova. S-au interpretat sonete ale lui Shakespeare așezate pe muzică de artistul orădean Florian Chelu.

În perioada 24-26 mai 2022, Oradea a fost reprezentată la Festivalul Internațional Shakespeare din Craiova de către artiștii Alexandrina Chelu (voce), Florin Petroniu Avram (vioară) și Florian Chelu Madeva (voce și chitară).

Spectacolul Rock Filarmonica Oradea a avut loc în 25 mai, la Portul Cultural Cetate, prilej cu care s-au interpretat sonete de-ale lui Shakespeare, așezate pe muzică de artistul Florian Chelu.

„S-a reamintit faptul că Florian Chelu este primul compozitor din lume care a așezat toate cele 154 sonete ale lui Shakespeare pe muzică (anul 2009), după tiparul ”sonet muzical”. Există mari șanse de a participa în Anglia, în anul 2023, întrucât festivalul la care am participat este unul dintre cele mai importante din Europa și ni s-au deschis multe porți cu această ocazie”, ne-a declarat Alexandrina Chelu.