Festivalul de Teatru pentru Copii Arcadia continuă cu încă două săptămâni de poveste. Zilele de 24 și de 25 iunie sunt dedicate slovelor fermecate ale basmului românesc, în timp ce săptămâna 26-30 iunie îi îmbie pe copii cu activităţi inedite, alături de Cercetaşii României, în Cetatea Oradea.

 

Sâmbătă, 24 iunie, de la ora 11:00, la Sala Arcadia, povestitorii iscusiți de la Trupa „Marionete” a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad vor însufleți cu mult umor povestea incredibilă a unui porcușor ager la minte, care reușește să se căsătorească cu o prințesă:  „Povestea Porcului!”, scenariu de Cristian Mitescu după povestea lui Ion Creangă, vârsta publicului vizat: de la 3 ani.

Duminică, 25 iunie, de la ora 11:00, la Sala Arcadia, din tolba de povești a actorilor de la Teatrul pentru Copii „Ciufulici” Ploiești se ivește plin de voioșie, prinzând viață pe scena teatrului, fermecătorul basm românesc „Fata babei și fata moșului”, adaptare de Daniel Stanciu după basmul lui Ion Creangă. Un spectacol care împletește armonios comicul modern cu farmecul graiului moldovenesc, recomandat copiilor peste 5 ani.

Festivalul însă nu întâmpină copiii doar cu spectacole.  În ultima săptămână, Cercetașii României îi provoacă pe micii orădeni să se transforme în exploratori şi să găsească comori rătăcite. Copiii pot cuceri teritorii necunoscute cu ajutorul hărții și a busolei, pot învăţa să facă noduri, iar cei mai talentaţi sunt invitaţi la ateliere de pictură. Aceste activităţi vor avea loc în perioada 26 - 30 iunie în Cetatea Oradea.

În ultimul weekend al festivalului, îşi deschide porţile şi Sala Mare a Teatrului Regina Maria. Aici se vor juca, în 1 și 2 iulie, într-un tărâm fermecat spectacolele: „Cenușăreasa” a Trupei Arcadia și „A 12-a noapte” a lui William Shakespeare, pus în scenă de actorii Teatrului „Ion Creangă” din București.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului de marți până vineri în intervalul orar 10:00 - 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, se poate suna la numărul de telefon: 0259/440.742.