În pragul sărbătorilor de iarnă, Muzeul Municipal Beiuș găzduiește expoziția de grup intitulată „Obiceiuri, artiști, șezătoare” și care abordează tematica obiceiurilor țărănești, precum șezătoarea, nunta și alte evenimente comunitare.

Expoziția, al cărei vernisaj a avut loc joi, 28 noiembrie, este organizată de Muzeul Municipal Beiuș, în colaborare cu Muzeul de Artă din Satu Mare, și va putea fi vizitată, în urbea de pe Crișul Negru, până la sfârșitul acestui an. Pe simezele Muzeului Municipal Beiuș sunt expuse în jur de patruzeci de lucrări (picturi, sculpturi și piese vestimentare) realizate de următorii artiști plastici: Maria Olteanu, Nyiri Zoltan, Cristina-Gloria Oprișa, Adriana Popa-Cănija, Angela Szabo, Patricia S. Iusztin, Victoria Galbenu-Ţaroi, Ioan-Aron Ţaroi, Horia Trânc, Kalman Sztrharszky, Sever Moldovan și Cristina Busuioc. Cu ocazia prezentării de la Beiuș, acestora li s-au alăturat plasticienii locali Cătălin Iagăr, Dan Daniel și Cristian Ciubotaru, care au completat expoziția cu câteva creații sculpturale.

După cum declara artista Cristina-Gloria Oprișa, ideea inițierii acestei expoziții de grup i-a venit în urma taberei de creație organizate, în această vară, în localitatea sătmăreană Vetiș. Pe de altă parte, Angela Szabo a precizat că expoziția este una itinerantă, aceasta fiind găzduită, inițial, de Satu Mare, acum, de Beiuș, după care va cutreiera prin toate așezările de unde sunt originari artiștii expozanți.