Cu câteva zile în urmă, la Galeria Tibor Erno din Oradea, a avut loc vernisajul unei expoziții mult așteptate, care a reunit peste 25 de pictori din Oradea și județ.

 

Este vorba despre Expoziția comună a artiștilor plastici din județul Bihor, care a reunit cele mai recente lucrări ale membrilor Galeriei Tibor Erno, dar și a invitaților grupării. Printre cei care expun se numără: Andrei Mezei, Banyai Katalin, Barbici Eva, Banhazi Gyongyi, Csatho Tohotom, Egei Gyorgy, Gavrucza Tibor, Horia Sălăgean, Maria Bologa, Emilia Mierluțiu, Monus Terez, Marton Katalin, Matza Gyula, Niculae Adel, Cristina Popon, Petrucz Agnes, Papp Gabor, Rob Ibolya, Staharoczky Julianna, Szabo Eniko, Szell Katalin, Treier Erzsebet, Trifan Laszlo, Varga Andras și Vassy Erzsebet.

În cadrul vernisajului, a luat cuvântul asist. univ. dr. Anca Popescu, consultant artistic în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor. În cuvântul său, reprezentanta CJCPCT Bihor a reliefat calitatea deosebită a lucrărilor expuse, efortul lăudabil pe care organizatorii, mai ales președintele Asociației - Gavrucza Tibor, l-au făcut pentru buna desfășurare a acestui eveniment, stilurile foarte diverse de exprimare plastică, dar și longevitatea artistică a membrilor Galeriei Tibor Erno. Momentele muzicale au fost asigurate de către binecunoscutul artist orădean Thurzo Alexandru, un bun prieten al galeriei.

În final, pentru sărbătorirea momentului, s-a ciocnit un pahar de vin și s-au servit delicioase prăjituri, pregătite de către doamnele din Gruparea Tibor Erno.

Expoziția rămâne deschisă toată luna septembrie.