Expoziţia absolvenţilor, apreciată de juriul Salonului "Eurofotoart"
Juriul internaţional, sosit la sfârşitul săptămânii trecute în Oradea, din Serbia, Ucraina şi Ungaria, pentru a juriza lucrările primite pentru ediţia a III-a a Salonului Internaţional "Eurofotoart" 2011, a avut posibilitatea de a vizualiza, în Sala "Studio" din Palatul "Vulturul Negru", şi expoziţia "Debut", vernisată cu ocazia terminării cursului de tehnică şi artă fotografică, susţinut de artistul fotograf Ştefan Tóth A.FIAP, fondatorul şi preşedintele Clubului Fotografic "Nufărul" Oradea.
În urma vizionării acestei expoziţii, membrii juriului au formulat câteva aprecieri la adresa lucrărilor cursanţilor. Astfel, artistul fotograf Branislav Brkic E.FIAP, din Belgrad, preşedintele Asociaţiei Fotografilor din Serbia, a apreciat faptul că, după cunoştinţele lui, foarte puţine fotocluburi mai există în Europa care să se ocupe de formarea tinerilor prin asemenea cursuri în care se învaţă şi tehnica analog. El a concluzionat faptul că nu poţi aştepta minuni de la absolvenţii acestui curs ce a durat doar o lună, dar consideră că expoziţia absolvenţilor este reuşită. La rândul său, artistul fotograf Géza Seres A.FIAP, din Debreţin, Ungaria, şi-a exprimat bucuria că, în cadrul cursurilor organizate în Oradea, se predă şi tehnica analog, unde cursanţii au fost învăţaţi să lucreze pe film tradiţional, alb-negru. Expoziţia absolvenţilor, intitulată "Debut", a fost lăudată şi de artistul fotograf Vasile Pălădean, din Cernăuţi, Ucraina, care a apreciat efortul şi dăruirea conducătorului acestui curs, deoarece a avut răbdare să petreacă ore întregi în laboratorul foto, alături de cursanţi şi să-i îndrume, pe fiecare, în cadrul orelor de practică. În fine, artistul fotograf Géza Lennert E.FIAP, din Novi-Sad, Serbia, a arătat că, în baza lucrărilor expuse, tinerii cursanţi şi-au însuşit bine problemele legate de compoziţia şi cromatica imaginii. De asemenea, el a subliniat faptul că fotografiile alb-negru, clasice, se disting prin rafinamentul şi fineţea tonurilor, precum şi prin tehnici de laborator, în care acestea au fost realizate.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.