Astăzi, 1 octombrie, de la ora 18.00, la parterul Lotus Center, în zona cafenelelor, va avea loc expoziţia dedicată celei de-a IV-a ediţii a Salonului Internațional de Artă Fotografică Varadinum 2020, probabil cel mai mare salon de gen din România.

În cadrul evenimentului se vor expune o parte din fotografiile câștigătoare la cea de-a 4-a ediție a Salonului Internațional de Artă Fotografică Varadinum 2020. Aşa cum au anunţat organizatorii, în cadrul salonului au fost înscrise 4.795 fotografii de la 466 autori din 56 de țări. Juriul a fost format din artistele fotografe: Joanne Stolte - Statele Unite, Barbara Schmidt - Germania, Buket Özatay - Cipru, Laki Krisztina - Ungaria și Valentina Stan – Oradea. Din pricina pandemiei, juriul a stabilit o premieră, toate imaginile înscrise fiind evaluate online. Concursul a avut trei categorii: Open color, Open monio și Face & Body. Cel mai bun club a fost Shangtuf Image & Art Club of Taizhou, Zhejiang, China, cel mai bun artist din România - Flavian Savescu, de la Reșița, și Best Author al salonului - Luc Stalmans - Belgia.
În cadrul expoziţiei va fi prezentată o selecţie de 50 de imagini. De asemenea, în deschiderea expoziţiei, preşedintele Clubului Varadinum, artistul fotograf Ovi D. Pop, va înmâna diplomele de absolvire celor nouă orădeni care au urmat cursul de fotografie dedicat oamenilor care sunt înscrişi în baza de date a AJOFM Bihor. Absolvenţii sunt: Ngyal Olimpia-Ioana, Cernea Darius Mihai, Pașcu Ramona, Sarca Alexandru-Vasile, Șerban Bogdan, Șerban Gabriela-Anca, Varga Csilla şi Vaș Maria.
Expoziţia va rămâne la dispoziţia orădenilor care trec pragul centrului comercial până în data de 9 octombrie.