Elevii de la Liceul de Arte din Oradea au avut parte de o zi la teatru, o experiență valoroasă din punct de vedere cultural, organizată atât pentru elevii ciclului gimnazial, cât și pentru cei din ciclul liceal, secția română și maghiară.

 

Aceștia au asistat la spectacolul „Cartea junglei”, pus în scenă de actorii trupei Arcadia din Oradea. Activitatea are ca scop familiarizarea elevilor cu lumea teatrului, deschiderea apetitului pentru cultură și acumularea experienței culturale necesare pentru un sistem solid de valori, cum ar fi respectul față de natură, relația om-animal, familia, prietenia sau modestia.

„Mi-a plăcut spectacolul. Decorul și muzica mi-au atras atenția. Am învățat că familia este cea mai importantă și trebuie să avem curaj să trecem peste orice obstacol”, a declarat Luca Andor, elev în clasa a V-a. Potrivit candrelor didactice, astfel de activități cresc calitatea actului educațional și le formează copiilor o extraordinară capacitate de percepere, înţelegere și explorare a universului literar. Coordonatoarele activității au fost prof. Daniela Vereș și prof. Florina Toma, cu sprijinul conducerii.