Anul acesta, Bienala de Arhitectură Transilvania (BATRA) va găzdui nu mai puțin de 45 de evenimente și manifestări, concentrate, majoritar, în intervalul 20 - 28 octombrie, la Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare și Alba Iulia.

BATRA celebrează, anul acesta, 10 ani de existență. Ediția 2023, a cărei temă este imp(ACT), va avea loc între 20 octombrie și 20 noiembrie.

„10 ani de BATRA” celebrează istoria evenimentului, printr-un colaj al edițiilor 2013, 2015, 2017, 2019 și 2021, ce ilustrează tema, juriul și câștigătorii fiecărei ediții a concursului Bienalei. În 2013, evenimentelor de tip Anuale organizate, încă din 2007, de Ordinul Arhitecților din România, filiala Transilvania, li s-au alăturat și filialele partenere: OAR Bihor, OAR Nord-Vest, OAR Satu-Mare și OAR Alba, iar, astfel, a luat naștere BATRA, eveniment desfășurat o dată la doi ani, ajuns, anul acesta, la cea de-a VI-a ediție. Cei 10 ani de BATRA sunt sărbătoriți și printr-un record de înscrieri la secțiunile BATRA 2023: 226 de înscrieri dintre care 145 de proiecte la secțiunile principale, cel mai mare număr de până acum la o ediție a Bienalei de Arhitectură Transilvania.

În 20 octombrie, Bienala de Arhitectură Transilvania debutează, așa cum și-a obișnuit publicul, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, cu vernisajul Expoziției BATRA 2023, care cuprinde toate lucrările înscrise, în această ediție de concurs, la cele 11 secțiuni principale. În același cadru, va fi vernisată și expoziția Concursului de Diplome BATRA 2023. În paralel, în aceeași zi, va avea loc vernisajul expoziției principale și în celelalte patru municipii reședință de județ ale Filialelor partenere: la Oradea, în pasajul clădirii Vulturul Negru, la Baia Mare, în Piața Libertății, la Alba Iulia, în Piața Cetății, iar la Satu Mare, pe strada Corneliu Coposu, în zona Someșul.

În total, BATRA 2023 va găzdui nu mai puțin de 45 de evenimente și manifestări, concentrate majoritar în intervalul 20 - 28 octombrie, la Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare și Alba Iulia.

Participarea la toate evenimentele BATRA 2023 este gratuită, iar pentru înscrieri, se pot accesa formularele din evenimentele create pe pagina de Facebook.