Înfățișarea pe care o va avea planeta noastră în următorii zeci de ani va fi rezultatul educației de azi. Proiectul „Trenul Poveștilor” este un bun exemplu de educație non-formală în acest sens...

Echipa Administrației Bazinale de Apă Crișuri a acceptat provocarea de a desfășura activități educaționale în timpul unei călătorii cu trenul prin Defileul Crișului Repede.

Așa se face că vineri, 30 septembrie, după orele de școală, peronul Gării Oradea a fost animat de copilași dornici de aventură și povești.

„Pe ruta Oradea-Bratca-Oradea, împreună cu voluntarii de la Cătunul verde, am dat viață unor personaje din povești, precum: Magicianul Apelor Râurilă, peștișorul Ovi, cei trei frați Crișuri, broscuța cu picioare lungi sau vulturul cu gâtul roșu”, spune Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al ABA Crișuri. Activitatea s-a bazat pe ascultare activă, menită să antreneze mintea micilor ecologiști.

„Prin acest proiect, ne-am propus să-i aducem pe copii mai aproape de natură. Printre poveștile prezentate, am ales și o poveste din folclorul nostru, care ne spune cum au fost creați munții și văile”, a spus și Georgeta Szabo, preşedinta Asociaţiei Cătunul Verde.

O surpriza deosebită a fost prezența voluntarului John Row, povestitor profesionist în limba engleză, care a presărat magie în imaginația celor mici.

Organizatorii evenimentului au adus mulțumiri echipei Interregional Călători pentru implicare în desfășurarea evenimentului.