Cea mai recentă premieră a Trupei Arcadia, spectacolul Crăiasa Zăpezii şi Oglinda Fermecată, se va juca duminică, 30 ianuarie, producţia având două reprezentaţii consecutive.

„Fermecătoare și misterioasă, Crăiasa Zăpezii își presară mantia strălucitoare peste orășelul cochet de la marginea mării. Gerda și Kay se joacă voioși, fără să știe ce pericole se spulberă peste lume, când, deodată, un ciob din oglinda fermecată a unui vrăjitor puternic și malefic îi intră băiatului în ochi. Kay se schimbă și devine răutăcios, iar Crăiasa Zăpezii îl răpește pentru a-l proteja. Va renunța Gerda la Kay sau prietenia și dragostea ei sunt mai presus decât orice forță malefică?”. Copiii cu vârste mai mari de 5 ani pot afla răspunsul la aceste întrebări duminică, 30 ianuarie, de la ora 10.00, sau de la ora 12.00.
Spectacolul Crăiasa Zăpezii şi Oglinda Fermecată este cea mai recentă producţie a Trupei Arcadia, premiera având loc în data de 19 decembrie 2021. Textul bază basmul „Crăiasa Zăpezii” al marelui autor danez de literatură pentru copii Hans Christian Andersen și păstrează firul epic principal al cunoscutei povești, pe care o încadrează într-o povestire în ramă și o trece printr-un proces de transformare dramatică, adaptând textul atât regulilor scenei, cât și universului estetic pe care și-l propune regizorul Iulian Bulancea.
Metoda teatrală prin care povestea prinde viață pe scena Teatrului Arcadia este una mai puțin folosită în spațiul european: teatrul de umbre, considerat a fi primul procedeu de animație, care s-a dezvoltat începând cu secolul al VI-lea, în principal în zona Asiei. Procedura de animație consta în întercalarea unei marionete între sursa de lumină și un material semitransparent. Animatorul dădea viață marionetei mișcând-o. Pe pânză apărea umbra mișcătoare.

Din distribuție fac parte actorii Consuela Egyed, Armanca Serac, Zentania Lupșe, Florian Silaghi, Alexandru Pop, Igor Lungu, Andrei Fazecaș, scenografia este semnată de Răzvan Chendrean, iar ilustrația muzicală, de Iulian Bulancea. Biletele s-au pus în vânzare online, pe eventim şi la agenţia teatrului.