Astăzi, de la ora 19.00, în cadrul săptămânii jubiliare a Teatrului Szigligeti, va avea loc o premieră de teatru-lectură a dramei „Szépélet” (Viața frumoasă), scrisă chiar de managerul teatrului, Czvikker Katalin. La finele săptămânii, trupa Lilliput va avea premiera spectacolului Anotimpuri, dedicată copiilor foarte, foarte mici.

Teatrul Szigligeti invită publicul la două premiere, care vor avea loc în această săptămână. Prima, este o producţie de teatru-lectură pe un text scris de Czvikker Katalin.

„Cu toții am mai auzit povești la sfârșitul cărora am simțit că este necesară o punere în scenă? Câteodată, fără ca noi să observăm, viața noastră ia întorsături care seamănă cu evenimentele din tragediile greci, comediile shakespeariene, sau, nu în ultimul râd, dramele absurde”, se arată în descrierea spectacolului”, se arată în descriere.  „În drama lui Czvikker Katalin, urmărim astfel de evenimente cotidiene, „eroii” căre par să ne fie cunoștințe vechi. Bătrâni care țin morțiș la tradiții, șmecheri șireți, muncitori care se străduiesc să-și câștige pâinea - sunt personajele dintr-un orășel dichisit, în care casieria teatrului este unul dintre cele mai importante puncte de întâlnire. Este locul în care toate poveștile se împletesc: evenimentele din stația de ambulanță și crizele din viețile private ale oamenilor șochează comunitatea, nimic nu mai e cum a fost, chiar și în lumea magică dincolo de culise parcă domină haosul. Totuși, în ultima clipă, totul ajunge din nou la locul lui... Că așa-i viața frumoasă! Sau nu?”, se mai arată în descrierea spectacolului.
Spectacolul lectură a fost regizat de Novák Eszter şi va avea loc astăzi, de la ora 19.00. Intrarea este liberă, dar spectatorii care doresc să participe trebuie să se înregistreze prin intermediul formularului publicat pe pagina teatrului.
O altă premieră va avea loc duminică, 31 ianuarie, la Sala Arcadia. Este vorba despre producţia trupei Lilliput, Anotimpuri, dedicată copiilor cu vârste mai mici de trei ani.
Cele două premiere fac parte din programul dedicat de Teatrul Szigligeti aniversării a 120 de ani de la înfiinţare şi a 10 ani de la reînfiinţare. Săptămâna jubiliară a adus bucurie spectatorilor care au avut parte de o serie de spectacole online, în sală, dar şi de alte evenimente artistice.