Conducerea Asociației Internaționale Euro Foto Art îi invită pe iubitorii fotografiei la începutul lunii decembrie 2020 la un nou curs super intensiv de tehnică și artă fotografică, organizat în cadrul „Euro Photo Academy” Oradea.

Cursul de fotografie este organizat în limba română (seria D/ 2020) din data de 2 decembrie cu o durată de doar 2 săptămâni, condus de cunoscutul artist fotograf Ștefan Tóth, președintele Asociației  „Euro Foto Art”, care are o experiență de peste 44 de ani în acest domeniu. O parte din orele de curs se vor ține online, de pe platforma Zoom, iar deplasarea de creație se va face pe microgrupuri în Centrul istoric al orașului Oradea, între orele 17.00 – 19.45. O parte din orele teoretice vor fi ținute în sălile Muzeului Orașului Oradea - Complex Cultural, Colecția permanentă de Tehnică și Artă Fotografică Ștefan Tóth István. Unul din avantajele cursului este că absolvenţii vor învăţa să „vadă” atfel faţă de cum au văzut până la înscrierea lor la acest curs. Altfel vor vedea oamenii din jurul lor, strada, peisajul, respectiv un film la televizor sau la cinema.

După însuşirea noţiunilor generale, despre istoria fotografiei, despre elemente de foto-compoziţie şi cele legate de aparatele de fotografiat clasice şi digitale, cursanţii vor participa la o deplasare de creaţie în centrul istoric al municipiului Oradea, cu aparate de fotografiat. De asemenea, cursanţii vor avea posibilitatea să realizeze diferite portrete în cadrul studioului asociației şi de a urmări, respectiv a exersa, mărirea fotografiilor în laboratorul asociației, cu ajutorul aparatelor de mărit clasice. În cadrul acestui curs, participanţii vor învăţa, de asemenea, noţiuni legate de procesul negativ şi pozitiv color analog, despre diapozitive alb-negru şi color, cât şi despre creaţiile multimedia. Tot aici vor fi dezbătute o serie de probleme ale esteticii şi creaţiei fotografice.

Cursanţii vor avea şi posibilitatea de a participa la mai multe jurizări online ale unor colecţii de fotografii artistice. Înscrieri şi informaţii suplimentare pentru acest curs se pot obţine la www.eurofotoart.com/courses/ro/ (de unde pot descărca și formularul de înscriere), la telefonul 0741/212-111 sau la e-mailul eurofotoart@gmail.com.

În cadrul cursurilor vor fi asigurate câte trei locuri pentru persoane defavorizate, care vor putea participa gratuit, în baza unei cereri şi a documentelor justificative (în raport cu numărul cursanţilor înscrişi). Elevii, studenții, precum și pensionarii beneficiază de reducere din taxa de participare. Cursul va fi finalizat prin organizarea unei expoziții- examen, care fi vernisată vineri, 11 decembrie, ora 18.00, la Galeria Ștefan Vilidar Istvan din Cetate, Palatul Princiar, Corpul C, etaj 1.  unde vor fi prezentate cele mai reuşite creaţii artistice, realizate în cadrul cursului şi vor fi înmânate Certificatele de absolvire (după susţinerea examenelor de verificare a cunoştinţelor).