Asociaţia Noua Acropolă Oradea invită publicul pasionat de filosofie la o nouă întâlnire, care va avea loc în mediul virtual, mâine, 19 noiembrie, de la ora 19.00. Evenimentul este dedicat Zilei Mondiale a Filosofiei şi va cuprinde prelegerea „Filosofia pentru viaţă”.

„Filosofia pentru viață înseamnă dragostea pentru adevăr care îi pune în mișcare pe oameni și le deschide ochii către lume, îi smulge dintr-o izolare egoistă și le permite căutarea și găsirea unor răspunsuri utile pentru viața lor”, transmite Asociaţia Noua Acropolă despre conferinţa care va avea loc joi.
„Prin filosofie nu se caută adevărul absolut, deoarece se știe că oamenii sunt supuși greșelilor, dar fiecare filosof caută să-și clarifice unele incertitudini, să-și utilizeze mintea spre a schița răspunsuri la întrebările vieții”, se menţionează în comunicat.

„Știm că nu știm, așa cum a spus Socrate, de aceea filosofia ne călăuzește treptat, fără grabă și fără teamă pe drumul cunoașterii. A trăi ca filosof înseamnă să știm cine suntem, să știm că adversitățile sunt trepte pe care urcându-le învățăm să ne punem în valoare propriile capacități. De asemenea, filosofia ne servește la a pune în valoare viața, la prețuirea tuturor ființelor vii și nu doar a oamenilor”, mai specifică organizatorii.
Prelegerea va avea loc de la ora 19.00, iar orădenii care vor să participe sunt rugaţi să acceseze formularul:  https://docs.google.com/.../17IGcKyY0T0L2yoBrXKnrcFO.../edit

Accesul la eveniment va fi gratuit.