La Galerii de Artă Reperaj. Cetate Oradea, sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 17.00, va avea loc deschiderea expoziției personale de pictură „Cubul meu albastru”, de Ioana Teodora Klein.

Evenimentul este organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Oradea.

„Expoziția personală de pictură a Ioanei Teodora  Klein, intitulată “Cubul meu albastru”, prin analogie cu “Lecția despre cub”, a lui Nichita Stănescu, te introduce într-un univers  fracționat de repere culturale, sociale, morale, politice, dar și de propiile noastre repere interioare”, spune curatorul expoziţiei.

„De cele mai multe ori, omul se închide într-un cub, își construiește propriile ziduri, ca, apoi, să le dărâme pentru a se elibera și a transgresa în universuri celeste, precum Ioana Teodora Klein. Picturile ei spun răspicat acest lucru, prin compozițiile deconstructiviste, prin albastrurile transparente, prin violența contrastului, având grijă, totuși, de rafinamentul cromatic și sensibilitatea cu care își exprimă cele mai intime emoții. Albastrul lui Ioana devine una din cele mai intrigante și versatile culori din paleta cromatică, chiar dacă, în general, este asociat uneori cu spiritualitatea și contemplarea, evocând sentimente de liniște și profunzime”, menţionează Vioara Bara.