Asociația Internațională Euro Foto Art (AIEFA) organizează în parteneriat cu Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor, un ciclu de Concursuri de artă fotografică despre Oradea, dotat cu premii, la care poate participa orice fotograf din Oradea.

 

Scopul concursului este de a promova prin diferite expoziții de artă fotografică frumusețile deosebite ale clădirilor și arhitecturii din Oradea.

Tematica primului concurs este: „Turnurile clădirilor din municipiul Oradea”. Fiecare autor poate participa la concurs cu maximum cinci imagini, însoțite de un borderou de participare, care se poate descărca de pe site-ul Euro Foto art.

Participarea la concurs este gratuită! Organizatorii intenționează să editeze din imaginile acceptate și premiate un catalog color.

Mărimea fișierului trebuie să depăşească 1Mb, cu latura mare minim 3000 de pixeli, de compresie medie. Pe fiecare fişier, va fi trecut numele prenumele, distincțiile (FIAP/ PSA) și titlul lucrării în limba română. Lucrările vor fi trimise prin www.wetransfer.com la adresa: eurofotoart@gmail.com

Un curatoriu format din artiști fotografi și personalități culturale din Oradea vor selecționa cele mai valoroase imagini din punct de vedere artistic și va acorda un premiu în bani în valoare de 400 lei (neimpozabil). Toate lucrările acceptate pentru concurs vor fi prezentate pe site-ul AIEFA, iar o selecție de 24 de imagini vor fi expuse în Turnul Primăriei în perioada 27 septembrie – 26 noiembrie 2022.

Termenul limită de primire pentru imagini este 15 septembrie 2022. Jurizarea va avea loc în data de 16 septembrie, iar anunțarea rezultatelor în data de 21 septembrie 2022. Vernisajul expoziției și înmânarea premiilor vor avea loc în data de  27 septembrie în Turnul Primăriei (str. T. Vladimirescu nr. 2). Informații suplimentare se pot obține pe adresa de e-mail: eurofotoart@gmail.com sau la numărul de telefon: 0741.212.111