În închiderea „Festivalului primăverii” de la Filarmonica de Stat Oradea, joi, 30 martie, începând cu ora 19.00, va avea loc concertul simfonic „Beethoven & Schubert”, dirijat de maestrul Tiberiu Soare și avându-l ca solist pe Bogdan Zvorișteanu, la vioară.

Concertul va cuprinde lucrările Concert pentru vioară și orchestră în Re major, op. 61, de Ludwig van Beethoven și Simfonia nr. 6 în Do major, D 589, de Franz Schubert.  

Tiberiu Soare este unul dintre cei mai importanți dirijori ai României, la momentul actual. S-a născut în 3 ianuarie 1977, în București, și a studiat Liceul Militar de Muzică din Capitală. A urmat, apoi, două secții ale Universității de Muzică din București, studiind atât tuba, cât și dirijatul de orchestră. De asemenea, a absolvit Masterul în Stilistică Dirijorală, la clasa profesorului Horia Andreescu, și a devenit doctor în muzică, în anul 2018, cu lucrarea „Tragedia lirică Oedipe de George Enescu, O perspectivă dirijorală”. Din anul 2004, a fost angajat în calitate de dirijor la Opera Națională București, unde a inițiat și un Studio Experimental de Operă și Balet. De asemenea, Tiberiu Soare este invitat permanent să conducă orchestre de operă și simfonice din România și din străinătate. Pe plan internaţional, activitatea artistului a constat în colaborări cu numeroase ansambluri de prestigiu, cum ar fi: London Philharmonic Orchestra, Musica Vitae Chamber Orchestra (Suedia), Osaka Chamber Symphony Orchestra (Japonia), Bad-Reichenhaller Orchester (Germania), Orchestra Filarmonicii din Atena, Orchestra Radio Praga, Camerata Salzburg, Orchestra Simfonică din Beirut (Liban). Dirijorului i-a fost acordată distincția „Ordinul Coroana României în Grad de Ofițer” în mai 2018. În prezent, Tiberiu Soare este conf. univ. dr. al Universitătii Naţionale de Muzică Bucureşti și își desfășoară activitatea artistică alături de orchestre naționale și internaționale.

Biletele pentru concertul din această seară s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro (http://bitly.ws/CfPM) și la casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea.

Hospitality Partner: Astoria.